La 11 ani, un pusti din Cluj-Napoca a batut peste 100 de kilometri pentru a intra in pielea lui Mos Craciun pentru copiii din satele bistritene

Updated on decembrie 29, 2014

O asociație germană în colaborare cu una românească oferă de 12 ani cadouri de crăciun copiilor din Bistrița Năsăud și alte trei județe din țară.

11-ani

Nu mai puţin de 17 camioane pline ochi cu cadouri au ajuns în ultima zi de Crăciun în Bistriţa-Năsăud, iar pentru aceasta peste 3000 de elevi, voluntari, familii şi chiar persoane cu dizabilităţi au pregătit aceste pachete care de 12 ani ajung şi în România cu ajutorul asociaţiei nemţeşti Die Johanniter şi a celei româneşti Tăşuleasa Social.

Nemţii au pregătit pentru familiile din România lucruri de strictă necesitate cum sunt săpunurile, periuţele de dinţi, geluri de duş sau creme, dar şi dulciuri şi alimente. Nu au lipsit nici rechizitele sau chiar jucăriile, care au bucurat peste măsură micuţii care nu au mai avut răbdare să ajungă cu cadourile acasă şi le-au desfăcut în plină stradă.

„Vom acoperi 168 de localităţi cu 17 camioane. Din aproape 40 de camioane care ajung an de an în Europa de Est, 17 au  ajuns la copiii din România. Vom împărţi bucurie copiilor pe o rază de 400 de kilometri”, a precizat Alin Uhlmann Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, pentru adevarul.ro

Printre voluntarii care au ales să participe la această acţiune se numără şi Vlad, un puşti de doar 11 ani din Cluj-Napoca. Acesta vine pentru prima dată la o astfel de acţiune, fiind implicat în asociaţie de nici un an. În ciuda temperaturilor deloc prietenoase care-i făceau atât pe cei care împărţeau cadouri, cât şi pe cei care le primeau să dârdâie, Vlad şi-a făcut treaba exemplar, ţinând neapărat să-i ajute pe ceilalţi voluntari. Nu a fost speriat nici de orele bune pe care a fost nevoit să le petreacă în picioare oferind cadouri şi nici de drumul de mai bine de 100 de kilometri pe care trebuie să îl parcurgă până acasă.

„Am venit pentru că îmi place să ajut, mai ales că aici este vorba despre copii. Cum aţi văzut, copiii s-au bucurat foarte mult de ce au primit şi asta ne bucură şi pe noi. Nu mai contează frigul şi oboseala”, precizează puştiul, pentru aceiași sursă.

error: Content is protected !!