Updated on aprilie 13, 2019 Primarul Emil Boc susține transportul nepoluant. Primăria a cumpărat autobuze electrice, cumpără tramvaie noi. El a încercat chiar o trotinetă electrică la Bruxelles.
Emil Boc, a fost prezent joi şi vineri la şedinţa de plen a Comitetului European al Regiunilor, unde a susţinut că “trebuie să investim mai mult în ceea ce ne face mai europeni: tineret, cultură şi coeziune”, anunță Adevarul.
Emil Boc: „Interventie in Plenul Comitetului European al Regiunilor: Sa investim mai mult in ceea ce ne face mai europeni: Tineret, Cultura si Coeziune
In sedinta Plenara a Comitetului European al Regiunilor ce s-a desfasurat la Bruxelles am sustinut necesitatea ca prin viitorul buget al Uniunii Europene, in actualul context “Brexit “ , sa investim mai mult in ceea ce face mai europeni, in special in sustinerea tinerilor, in cultura si in politica de coeziune.
Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene si in consecinta este obligatoriu sa alocam mai multi bani pentru proiecte precum Erasmus+ , Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de munca si de diminuare a somajului in randul tinerilor.
Europa a investit prea mult pana acum doar in “ institutii “ si prea putin in “ sufletul “ Uniunii Europene. Avem nevoie de o atentie sporita, inclusiv din punct de vedere financiar, acordata culturii si sectorului cultural. Prin cultura putem reconstrui Europa “de jos in sus” si putem consolida identitatea noastra europeana.
Prin politica de coeziune se asigura unitatea Uniunii Europene intrucat rezultatele ei se regasesc in fiecare loc din Uniunea Europeana si se diminueaza decalajele de dezvoltare si de nivel de trai dintre diferitele tari ale Uniunii Europene. Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca”.
Zilele trecute Emil Boc a fost prezent și în Polonia, Emil Boc la Congresul European al Administratiilor locale.
Emil Boc: „Modelul de succes al Clujului in materie de inovare si smart city prezentat la Congresul European al Administratiilor locale, Cracovia, 2019
La invitatia organizatorilor Congresului European al Administratiilor locale, am avut placerea sa prezint “povestea” de succes a Clujului in materie de inovare si smart city.
Am subliniat dimensiunea universitara a orasului nostru, calitatea resursei umane, preocuparea constanta pentru cresterea calitatii vietii, existenta clusterelor si a unui ecosistem (nu egosistem!) al inovarii, politica de promovare a cladirilor verzi, recunoasterea internationala a Clujului ca hub al inovarii (inclusiv prin organizarea de evenimente relevante la nivel european in acest domeniu), folosirea tehnologiei ca un instrument in vederea cresterii calitatii vietii cetatenilor si a simplificarii birocratiei, accentul pe inteligenta artificiala, blockchain, IoT, trecerea de la “made in Cluj” la “invented in Cluj”, procesul de bugetare participativa, accentul pe “mobilitatea verde” (inclusiv autobuzele electrice), precum si mediul cultural vibrant, ca principale ingrediente ale succesului Clujului in materie de inovare”.