Bune și la Cluj? La Londra autobuzele vor funcționa cu … cafea! Afacere bună și pentru cafenelele locale. „Practic, căutăm locuri unde oamenii beau cantități uriașe de cafea … ”

Updated on noiembrie 21, 2017 Autoritățile din Londra iau în considerare folosirea autobuzelor care să utilizeze un carburant bazat pe zațul de cafea furnizat de Bio-bean, un start-up din Londra, în colaborare cu grupul Shell.

„Are un conținut ridicat de ulei, 20% din ulei provine din zațul de cafea, așadar e minunat că vom putea să obținem biocarburant din cafea”, a declarat Arthur Kay, fondatorul Bio-bean, informează ziarulromanesc.net.

Bune și la Cluj? La Londra autobuzele vor funcționa cu ... cafea! Afacere bună și pentru cafenelele locale. „Practic, căutăm locuri unde oamenii beau cantități uriașe de cafea ... ” 1

Bio-bean a încheiat parteneriate cu câteva mii de cafenele din Marea Britanie, precum Costa Coffee și Caffe Nero, care vor recolta zațul de cafea. Marea Britanie produce 500.000 de tone de zaț de cafea în fiecare an, a mai spus Arthur Kay.

Zațul de cafea va fi transformat în biocarburant la fabrica pe care Bio-bean o deține în Cambridgeshire, iar produsul obținut va fi amestecat cu carburant diesel obișnuit și va reprezenta 20% din carburantul final.

Compania Bio-bean a fost înființată în 2013 și a primit finanțare de la guvernul britanic, grupul Shell și de la investitori privați. Directorii ei intenționează să o extindă prin deschiderea unor filiale în întreaga țară și, în cele din urmă, în Europa și Statele Unite.

„Practic, căutăm locuri unde oamenii beau cantități uriașe de cafea. Planurile noastre de expansiune inițială sunt localizate acolo unde sunt fabrici ce produc cafea instant”, a explicat Kay.

Uleiul de cafea ar permite reducerea emisiilor de carbon ale autobuzelor cu 10-15%, fără schimbarea motorului și fără a se folosi mai mult carburant. Reprezentanții companiei britanice și-ar dori ca în viitor și taxiurile, autocarele și camioanele să se deplaseze folosind un carburant obținut din reciclarea zațului de cafea.

Folosirea cafelei pe post de carburant nu este însă o idee complet nouă, reamintește Le Monde. În timpul crizei economice din anii ’30, conductorii de tren din Brazilia ardeau cafea în cuptoarele locomotivelor.

Advertisements
error: Content is protected !!