Cluj: Votezi? Centru de Tineret. „Un oraș de anvergura Clujului care își asumă faptul că este aproape de tineri, este imperios necesar să dețină și infrastructură specifică pentru tineri”

Updated on octombrie 31, 2017 A început votul final la Bugetare participativa Cluj-Napoca 2017! În următoarele 3 săptămâni, clujenii vor decide – prin vot online – care sunt cele 15 proiecte pe care Primăria le va implementa începând cu 2018.

După etapa finală de vot, se va face validarea voturilor și se vor selecta 15 proiecte – primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat. În 27 noiembrie 2017, cetățenii vor afla care sunt cele 15 proiecte pe care Primăria le va implementa, începând cu anul 2018.

Cluj: Votezi? Centru de Tineret. „Un oraș de anvergura Clujului care își asumă faptul că este aproape de tineri, este imperios necesar să dețină și infrastructură specifică pentru tineri” 1

Începând din 30 octombrie, proiectele pentru orașul nostru au intrat în etapa de vot final pe www.bugetareparticipativa.ro.

Unul dintre proiecte, propus de Tudor Ogner, este „CENTRUL DE TINERET CLUJ-NAPOCA”, cost 150.000 euro.

„Centrul de tineret este un spațiu destinat organizațiilor de tineret și tinerilor din Cluj-Napoca în vederea realizării de activități și evenimente educative și de petrecere a timpului liber pentru tineri. Ideea de participare comunitara a căpătat în Cluj odată cu Capitala Europeană a Tineretului o nouă dimensiune.

Implicarea tinerilor în activitați comunitare are pe lângă puternica dimensiune educativâ, o valoare de asumarea unei responsabilitități privind îmbunătățirea vieții de zi cu zi dar și posibilitatea de a pune în aplicare a unor proiecte care pot dezvolta viața tinerilor prin punerea în practică a acelor idei care pot rezolva concret nevoile tinerilor: nevoia de asociativitate, de voluntariat, activitați de timp liber, mobilitate, dar si nevoia de a învăța gestionarea unui proiect, dezvoltarea abilităților manageriale ale tinerilor.

Acest centru va pune la dispozitia tinerilor o imagine de ansamblu a posibilitaților de a activa ca voluntar, a avantajelor voluntariatului ca activitate complementară la activitațile școlare sau a activităților remunerate, dar și un spațiu de activitate alternativ pentru tinerii șomeri sau în căutarea unui loc de muncă.

El trebuie sa fie un spațiu de minim 200m2 situat în zona centrală a orașului dotat cu mobilier, echipamente IT, videoproiectoare, ecrane de proiecție și sistem de sonorizare.

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
Un oraș de anvergura Clujului care își asumă faptul că este aproape de tineri, este imperios necesar să dețină și infrastructură specifică pentru tineri. Un alt argument este însăși strategia de dezoltarea a Municipiului Cluj-Napoca care în componenta de tineret, prevede dezoltarea de infrastructură pentru tineri. Pe de altă parte creșterea în ultimii ani a numărului de ong-uri de tineret, a nr. de proiecte și a numărului de tineri implicați a dus treptat la o suprasolicitare a spaților existe.

Vezi video aici:

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Ca amplasament, propunem municipalității indentificarea unui spațiu aflat în patrimoniul orașului situat în zona centrală de minim 200m2, care să fie renovat, compartimentat și dotat confom nevoilor specifice unui centru de tineret.

Advertisements
error: Content is protected !!