Paula Rusu: „Clujul are si el un aparat adminsitrativ mare, dar poate cineva compara dezvoltarea Clujului cu paralizia care pare ca a pus stapanire pe Targu-Mures?”

Updated on septembrie 11, 2017 Pressone.ro a făcut o statistică privind câți angajați au primăriile din țară. Pe primele locuri se află Târgu – Mureș, Timișoara și Cluj.

Pe Facebook, jurnalista Paula Rusu a scris: Poate ca asta explica de ce Targu-Mures pare un oras blocat in timp. Uitat-va la cifre, Clujul are si el un aparat adminsitrativ mare, dar poate cineva compara dezvoltarea Clujului cu paralizia care pare ca a pus stapanire pe Targu-Mures?

Paula Rusu: „Clujul are si el un aparat adminsitrativ mare, dar poate cineva compara dezvoltarea Clujului cu paralizia care pare ca a pus stapanire pe Targu-Mures?” 1

Poate stie ceva domn’ primar, ca implineste azi-maine 20 de ani in fruntea orasului. Si nu vreau sa fiu rautacioasa fiindca imi amintesc primul mandat in care aducea scaunele de le Wimbledon pentru gradina de vara a orasului, dar cam atat a fost. Nu ma luati cu asfaltarile, ca alea ar trebui sa fie by default pe fisa de lucru a primarului, nu pe programul electoral.

„[…]cel mai mare aparat administrativ, raportat la populaţie, îl are municipiul Târgu Mureş: 2% din populația activă este angajată la Primărie.
Primăria are 1.271 de angajaţi, fără a pune la socoteală Poliția locală.
Asta în condițiile în care cel mai mare angajator din oraș este E.On, urmat de Azomureș (1.308 angajați) și de compania distribuitoare de apă, Aquaserv (761).

Primăria Cluj are 656 de funcționari publici și 265 de angajaţi ca personal contractual.

Lor li se adaugă 221 de polițiști locali, încadrați ca funcționari publici cu raport de serviciu. Asta înseamnă 1.142 de persoane, către 1% din populația activă a municipiului − 152.727 la recensământul din 2011.”

Advertisements
error: Content is protected !!