Updated on iulie 20, 2017 Marile companii dion România caută cu disperare traducători de limbi nordice. Salariile oferite pot ajunge până la 8.000 de lei pe lună. În plus, sunt prea multe joburi şi prea puţini candidaţi, aşa că mulţi sunt angjaţi încă de pe băncile şcolii.
Tot mai mulţi tineri români aleg să înveţe norvegiană, suedeză, finlandeză sau germană ca limbă secundară pentru engleză şi franceză, scrie digi24.ro
„Am ales să mă înscriu la norvegiană-engleză pentru că îmi oferă o oportunitate mai mare în viitor și limbile nordice se caută mult mai mult decât limbile internaționale”, spune Alexandra Bârsan, absolventă
„Pentru limba olandeză avem 64 de joburi, pe norvegiană avem 8, pentru daneză avem 6, pentru germană 160 de joburi şi astea sunt acum valabile. Pentru candidaţii care vorbesc o limbă foarte rară , finlandeza sau daneza salariile pot ajunge şi la 1000 de euro cu bonusul de limbă”, afirmă Dragoş Gheban, manager firmă de recrutare.
„Pe 270 de locuri avem 685 de candidaţi deci în continuare o cerere foarte mare de limbi moderne aplicate. La noi se studiază suedeza şi neerlandeză în acest moment în regim de specializări secundare”, spune Laura Sitaru, prodecan Studii şi comunicare.
Tocmai pentru că e bătaie mare pe candidaţi, firmele preferă să recruteze angajaţi încă de pe băncile şcolii.
„Noi am dezvoltat o serie de iniţiative pe care le avem în colaborare cu toate centrele universitare mari din ţară, programe de intership plătite, astfel încât ei să ia contact cu companiile din timp şi să fie mai pregătiţi în momentul în care vor termina facultatea pentru a ne asigura că beneficiem la sfârşit de cei mai pregătiţi studenţi”, spune Estera Anghelescu, director recrutare multinaţională.
Vezi video aici:
Angajații care ştiu limbi străine rare câştigă între 3000 şi 8000 de lei lunar.