Cluj: Medic condamnat pentru luare de mită rămâne în funcţie. A cerut bani de la bunica unui copil pentru a-l opera

Updated on iunie 10, 2016 Medicul chirurg Ioan Dobrescu, de la Clinica de Pediatrie 1 din Cluj, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce lua 300 de lei de la bunica unui copil, bani fără care nu l-ar fi operat pe micuţ. Cu toate acestea, el îşi va păstra postul.

La patru ani de la flagrantul făcut medicului Ioan Dobrescu, de la Pediatrie I, Tribunalul Cluj a dat prima sentinţă de condamanare la 3 ani cu suspendare pentru luare de mită, după ce Judecătoria Cluj l-a considerat nevinovat. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, informeaza adevarul.ro

medic

Ioan Dobrescu, medic la Clinica de Pediatrie 1 din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca a fost prins în flagrant de poliţişti în 2012, luând mită. Poliţiştii au găsit în buzunarul lui Dobrescu suma de 300 de lei, bani marcaţi în urma demersului făcut de bunica copilului.

După audieri, medicul a plecat liber, nefiind emisă ordonanţă de reţinere pe numele său. Medicul a fost denuţat de către bunica copilului. Aceasta a mers la Poliţie, în momentul în care Ioan Dobrescu i-a cerut o sumă mai mare decât şi-ar fi permis pentru a-l opera pe copil.

După incidentul cu flagrantul, familia băiatului nu s-a mai interesat de ce se întâmplă cu medicul Dobrescu, fiind siguri că acesta va fi arestat. Surpriză, însă: joi seara la ora 18.00, la câteva ore după organizarea flagrantului, medicul Dobrescu efectua vizita medicală obişnuită. Primul salon în care a intrat a fost cel în care se afla băiatul împreună cu bunica lui şi totodată denunţătoarea acestuia.

Nu a fost la prima abatere de acest gen Medicul a mai fost judecat în 2009 pentru luare de mită. Atunci a fost prins în flagrant când condiţiona operaţia unui copil de doi ani, din Floreşti, de suma de 100 de lire sterline. Chirurgul a fost reţinut atunci pentru 24 de ore şi, ulterior, eliberat. Tribunalul Cluj a decis, atunci, ca medicul să nu fie arestat preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că medicul poate să-şi continue activitatea, apreciind că fapta „nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni”. Chirurgul s-a ales cu o simplă amendă administrativă în valoare de 1000 de lei.

Advertisements
error: Content is protected !!