Updated on ianuarie 15, 2016 O studentă din Cluj, i-a scris primarului Emil Boc, pe platforma domnuleprimar.ro, despre situația dificilă în care se află studenții care nu primesc cămin.
Deoarece chiria în oraș este mult prea mare ea se vede nevoită acum să aleagă între traiul greu de student fără bani, dar să își urmeze cursurile sau să își caute un loc de muncă și să pună facultatea pe planul al doilea.
„Domnule Primar,
As dori sa va aduc la cunostinta o problema a studentilor, probabil deja cunoscuta – cazarea.
In calitate de studenta USAMV Cluj-Napoca, refuzata de caminul 8 la inceput si cu imposibilitatea de a ma muta acum in el (legal) sau oricare alt camin USAMV (asa e procedura, viitorii veterinari au un singur camin alocat, cu cateva sute de locuri impartit cu cei de la Zootehnie, si noi suntem cateva mii) si acela nu cel mai salubru loc. Asadar, sunt obligata sa locuiesc intr-o chirie pe care nu mi-o permit.
In caminele private se rezerva locuri cu cateva luni inainte, fireste pe sume echivalente unei garantii (la portar, la administrator, cine vine primul cu promisiunea locului). Sa ma las de facultate pentru a-mi lua un job platit cu salariul minim pe economie si sa il dau pe tot pe o chirie un pic mai scumpa decat el nu e o optiune (sa fim seriosi, 250 de euro ultima cocioaba cu baia in curte?!) nici alte mizerii gen „videochat”.
[ads2]
Oricum majoritatea proprietarilor din acest oras, cand aud te studenti inchid telefonul si ne mai si injura. Nu exista nicio posibilitate de a crea mai multe locuri pentru studenti, mai ales cei cu probleme financiare? Sau ceva care sa nu ne faca sa regretam alegerile de facultate, pentru ca totusi, Clujul a primit titlul pe care l-a primit datorita noua, studentilor, „tineretul”. Si tot se arunca cu pietre in noi si n-avem unde locui, suntem, cum zic multi proprietari „o problema, o paguba”. Va multumesc pentru timpul acordat.”, a scris studenta.