Cluj, placutele trilingve. Emil Boc: „Cred ca am dat in 10 ani semnalul ca suntem intr-un oras normal, in care românii, maghiarii si germanii traiesc impreuna, in care ne definim unii pe altii”.

Updated on mai 28, 2015

După ce viceprimarul Anna Horvath şi preşedintele Consiliului Judeţean, Vakar Istvan, au anunțat că se alătură campaniei „Primăvara celor 1.000 de procese” prin care Primăria va fi dată în judecată, ca urmare a efortului asociaţiei Musai-Muszaj de a se instala plăcuțe  multilingve la intrările în Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a oferit o replică în direct la napoca fm, prin care spune că totul este o manevră înaintea alegerilor din 2016.

„Instanţa a dat câştig de cauză primăriei şi eu sunt obligat să respect legea. Cred că am dat în 10 ani semnalul că suntem într-un oraş normal, în care românii, maghiarii şi germanii trăiesc împreună, în care ne definim unii pe alţii.

Acest demers are legătură mai degrabă cu apropiata campanie electorală decât cu un demers care să aibă acoperire în realitate, pentru că în Consiliul Local s-a aprobat concursul de soluţii pentru intrările în oraş în cinci limbi, română, engleză, maghiară, franceză şi germană.

Am pregătit acest demers conform regulilor europene, concursul de soluţii a fost adjudecat din peste 20 de propuneri, iar acum urmează să se facă proiectarea şi amplasarea la intrările în oraş. Astfel, acest demers îl pun mai mult pe seama unor pregătiri de campanie electorală pentru că, repet, vom avea plăcuţe conform concursului de soluţii. Cred că suntem pe drumul corect, iar dacă legea are anumite prevederi şi pe care noi trebuie să le respectăm nu putem fi acuzaţi că respectăm legea”, a declarat Emil Boc la Napoca FM si preluat de citynews.ro.

Edilul s-a referit la procesul câştigat de municipalitate în luna februarie, Curtea de Apel anulând atunci o decizie a Tribunalului Cluj din 2014 privind obligativitatea instalării de plăcuţe bilingve la intrările în oraş.

Advertisements
error: Content is protected !!