Cluj. PRIMAR MULTITASKING. „Muncile” lui Boc: a maturat in parc, a dirijat fanfara, a plantat copaci

Updated on octombrie 16, 2014

Dacă Emil Boc vrea să iasă din politică are toate şansele să se reorienteze rapid spre altă meserie. De-a lungul anilor, în timp ce Boc a ocupat atât funcţia de primar al Clujului, cât şi cea de premier, acesta şi-a etalat aptitudinile şi, de dragul imaginii, a trecut prin diverse ipostaze: de la sportiv, bucătar sau dirijor şi până la muncitor.

boc

Imaginea este foarte importantă pentru fostul premier Emil Boc, actual primar al Clujului. Tocmai de aceea, Boc nu s-a dat niciodată în lături când a fost vorba de a executa diverse activităţi şi a făcut câte puţin din fiecare: a măturat alei, a plantat copaci, a gătit şi e mereu în prima linie când este vorba de activităţi sportive.

Iată ce activităţi a desfăşurat Emil Boc.

1.) În vara anului 2007, Emil Boc şi-a descoperit un nou talent: cel de dirijor de fanfară. După ce a asistat la un concert oferit în Parcul central al oraşului de o formaţie germană, edilul a luat chiar el bagheta în mână şi a dirijat fanfara într-un marş pe străzile oraşului.

2.) Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a condus în octombrie 2012 pe o porţiune de câţiva metri, un tramvai polonez care costă 1,5 milioane de euro, după ce şi-a pus la gât o cravată, ca să arate „regulamentar”. Primarului i-au fost arătate comenzile de pornire, pe ce butoane şi manete să apese, iar Emil Boc a condus câţiva metri tramvaiul pentru a-l testa.

3.) În 2009 Emil Boc a făcut o demonstraţie de cosit într-o vizită de lucru la Feteşti. Primarul a ținut să precizeze că ştie să cosească de la 14 ani şi că a fost învăţat de tatăl său.

4.) În 2010, pe vremea când era premier, Emil Boc a pus mâna pe lopată şi a făcut diguri împotriva inundaţiilor. Boc le-a dat o mână de ajutor pompierilor de la ISU la înălţarea digului de la Şendreni, judeţul Galaţi.

5.) Tot când era premier, Boc a dorit sa dea un exemplu referitor la cum se deszăpezeşte şi a pus mâna pe lopată, în timpul unei vizite pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 18. A dat la lopată timp de aproximativ 5 minute, declarând că are antrenament din tinereţe.

6.) În 2011, Emil Boc a testat gazonul stadionului Cluj Arena trăgând de cinci ori la poartă şi ratând o dată. Boc a tras pe lângă poartă, după care a primit un fular cu însemnele U Cluj şi a mai tras de alte patru ori, marcând de fiecare dată. El le-a împărtăşit jurnaliştilor faptul că mergea pe fostul stadion „Ion Moina” încă din liceu.

7.) Din 2012 până în 2014, timp de trei ani consecutiv primarul Emil Boc a dat start Festivalului de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj, dând cep unui butoi cu bere.

8.) Cu şorţ de bucatar si cu manusi, în septembrie 2012, primarul Clujului a dat o mana de ajutor la prepararea unei mamaligi uriase. Câteva sute de clujeni s-au înghesuit mai bine de o oră în soarele pentru a se asigura că primesc o porţie de mămăligă preparată chiar de edilul clujean.

9.) În septembrie 2012, edilul a cărat saci cu legume şi fructe, pentru a veni în ajutorul celor nevoiaşi. Cu ocazia Zilei Recoltei, producătorii şi comerciantii care îşi desfăşoară activitatea în pieţele amenajate de Primarie au donat, fiecare după posibilităţi, legume şi fructe de sezon pentru Asociaţia Caritabilă „Maria-Gabriel”, cumulând un total de aproximativ 2 tone de alimente.

10.) Tot în 2012, Emil Boc a acceptat provocarea de a merge pe jos la serviciu. Acesta a pornit din cartierul Zorilor şi, în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile, a mers pe jos până la sediul Primăriei.

11.) În mai 2012, la inaugurarea unui loc de picnic în apropierea Clujului, Emil Boc a profitat de ocazie şi a vrut să îşi expună calităţile de bucătar. Acesta a pregătit mici.

12.) În mai 2013, la Cluj a fost plantat un tei pentru celebrarea relației Cluj- Napoca – Nantes. Primarul Clujului nu a stat prea mult pe gânduri şi a sărit să dea o mână de ajutor.

13.) În 2013 Boc a participat la evenimentul „Cluj Never Sleeps”, unde zeci de tineri şi-au împărţit scatoalce cu perne unii altora. Şi primarul Emil Boc s-a implicat în bătaia generală. „Am luat, dar am şi dat! Mi-am amintit de studenţie”, a spus el.

14.) În octombrie 2013, Boc s-a alăturat inițiativei japoneză „Educaţie KAIZEN pentru România” și a participat la acțiunea organizată de institute, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc a făcut curăţenie într-un loc de joacă pentru copii, a şters aparatele de joacă şi a măturat frunzele de pe alei.

15.) Boc a dansat în centrul oraşului. În 2013, peste 5000 de persoane au sărbătorit împreună Ziua Națională a României, în centrul Clujului. În fața Teatrului Național, după parada militară de 1 Decembrie, clujeni și oaspeți de toate vârstele au dansat Hora Unirii. Fără a sta prea mult pe gânduri, primarul Clujului s-a prin rapid în horă.

16.) Tot în 2013, edilul s-a plimbat în parcul central din oraş, la inaugurarea celor patru trasee de promenadă, două pentru persoanele cu boli cardiovasculare şi două pentru persoanele sănătoase care doresc să facă mişcare. Promenadele inimii sunt trasee speciale în parcurile clujene pentru încurajarea mișcării, inaugurate cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. (sursa: ziuadecj.realitatea.net)

17.) În aprilie 2014, primarul Emil Boc a lăsat deoparte munca din birou şi a trecut la sapă. Îmbrăcat la cămaşă şi în pantofi, edilul Clujului a pus mâna pe hârleţ şi a plantat, astăzi, exact zece copaci în zona Bulevardului Muncii – „Pădurea clujenilor”. Întrebat de ce nu a încălţat cizme de cauciuc, edilul a răspuns scurt: „Nu e vreme de ploaie!”.

18.) Boc a alergat în aprilie 2014 la crosul de şase kilometri, probă din cadrul Maratonului Internaţional Arobs Cluj-Napoca, la care s-au înscris peste 3.200 de competitori, edilul încheind cursa în 21 de minute, un „record personal. Echipat cu tricou, şort şi pantofi sport, edilul a luat startul de pe stadionul Cluj Arena la crosul de 6 kilometri, probă a Maratonului Internaţional Arobs Cluj-Napoca, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei clujene şi de alte sute de clujeni.

19.) A gătit mâncare coreeană, cu ocazia zilei culturale coreeane, eveniment desfăşurat în mai 2014 din cadrul Zilelor Clujului. Primarul a pregătit alături de experți culinari specialități din bucătăria tradițională coreeană. Nu a fost însă pentru prima dată când primarul a participat la un astfel de eveniment, el fiind prezent şi la ediţiile trecute a Zilelor Coreene.

20.) Boc a participat în luna mai a anului 2014, în Piața Unirii, la un eveniment organizat de comunitatea olandeză din Cluj-Napoca. Pe lângă mâncarea servită şi standurile de prezentare ale companiilo olandeze, s-au desfășurat concursuri de ping-pong, biciclete, mini-golf și alte activități. Emil Boc nu s-a dat în lături de la distracţie şi a jucat mini golf, ping-pong şi a tras la poartă.

21.) În septembrie 2014, Boc a fost bucătar pentru o zi cu ocazia lansării unui proiect european de promovare a unui stil de viaţă sănătos dedicat în mod deosebit elevilor şi celor de vârsta a treia. Emil Boc a pregătit salate de fructe şi legume pentru cei prezenţi la eveniment.

22.) La începutul lunii octombrie 2014, Boc s-a întrecut în abilităţi sportive cu prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan. Cei doi au tras la poarta de fotbal a noului teren sintetic din incinta Parcului Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

23.) Primarul Clujului, Emil Boc, şi-a testat în faţa publicului abilităţile sportive, cu prilejul inaugurării sălii de sport din cadrul Colegiului Naţional „George Coşbuc”. Boc nu s-a dat în lături să testeze dotările noii săli şi, ajutat de sfaturile elevilor, a încercat să joace handbal, baschet şi tenis de masă.

Advertisements
error: Content is protected !!