„M-am săturat să plătesc faima Clujului!” – Strigătul unui tânăr sufocat de prețuri și aglomerație

Updated on aprilie 27, 2025 „M-am săturat să plătesc faima Clujului!” – Strigătul unui tânăr sufocat de prețuri și aglomerație 1
(Foto: Facebook Emil Boc)

Un tânăr care s-a mutat în Cluj-Napoca în urmă cu aproximativ opt ani și se autodescrie ca fiind o „vinitură” și-a exprimat recent frustrarea crescândă față de prețurile exorbitante practicate în oraș.

Tânărul a mărturisit că, în ciuda faptului că beneficiază de un salariu peste medie, se simte „sufocat” de costurile ridicate ale vieții, de aglomerația urbană și de numărul mare de autovehicule. El a ajuns la concluzia că veniturile sale abia îi permit să mențină un nivel de trai decent într-un oraș din ce în ce mai scump.

Tânărul și-a exprimat dilema cu privire la sursa problemei, întrebându-se dacă dificultățile financiare sunt cauzate de propriile așteptări sau dacă Cluj-Napoca a devenit un „brand” cu o imagine publicitară extrem de pozitivă, care nu se reflectă neapărat într-o calitate a vieții echivalentă cu prețurile practicate.

„Am obosit să plătesc reclama/faima unui oraș precum Cluj. Sunt „vinitură” de aproximativ 8 ani și mă simt din ce în ce mai sufocat de prețurile exorbitante din acest oraș. Am ajuns să constat că lucrez pe un salariu peste medie doar ca să pot trăi sufocat de mașini și aglomerație.

Încerc să îmi dau seama dacă problema e la mine sau Clujul a devenit un fel de brand cu o reclamă super bună care nu oferă o calitate direct proporțională cu prețurile.”, a relatat tânărul pe Reddit.

Reacțiile au fost împărțite. Unii utilizatori au subliniat că fenomenul nu este specific doar Clujului. „În orice loc dorit din România vei întâlni aceeași problemă: un oraș atractiv aduce oameni, crește prețurile și generează trafic pentru care nu a fost conceput”, a comentat un alt participant la discuție.

Unii au menționat că există orașe alternative unde viața este mai liniștită și costurile mai reduse. „M-am mutat după 10 ani de Cluj într-un oraș mic la 150 km. Lucrez hibrid și merg o dată pe săptămână la birou în Cluj. Calitatea vieții și liniștea au crescut considerabil”, a povestit un utilizator.

În schimb, alții au criticat inițiativa de a compara Clujul cu orașe mai mici fără a ține cont de diferențele de oportunități. „Nu există niciun oraș fără trafic, fără aglomerație și fără costuri mari, dar cu joburi multe, universități și evenimente”, a fost un alt punct de vedere.

Advertisements
error: Content is protected !!