Cluj: Un întreg bloc a fost scos la vânzare în Mănăștur. Cu cât se vinde

Updated on februarie 11, 2025 Cluj: Un întreg bloc a fost scos la vânzare în Mănăștur. Cu cât se vinde 1

Un bloc cu 36 de apartamente, din Mănăștur, este scoas la vânzare cu suma de 3.5 milioane euro.

”Rower Estate va propune spre vânzare o oportunitate de investiție într-un imobil rezidențial, cu regim de înălțime P+4E, amplasat pe un teren de 1.549 mp. Clădirea cuprinde 36 de apartamente, proiectate pentru a oferi funcționalitate și confort.

Dispunerea unităților locative include 6 de 34 mp, 6 de 43 mp, 1 de 24 mp și 23 de 38 mp, toate beneficiind de o compartimentare eficientă. Imobilul este completat de holuri generoase, o camera tehnică și un lift, asigurând acces facil și o organizare optimă a spațiilor comune.

Prin configurația sa, această proprietate se pretează atât pentru dezvoltare rezidențială, cât și pentru închiriere pe termen lung sau exploatare în regim hotelier, oferind multiple posibilități de valorificare. Contorizarea este separată și încălzirea se face prin cadrul unei centrale termice de imobil electrice”, se arată în anutul de vânzare.

Cluj: Un întreg bloc a fost scos la vânzare în Mănăștur. Cu cât se vinde 2

Prețurile uriașe prăbușesc piața imobiliară în Cluj. Vânzările au scăzut în ianuarie 2025
Prețurile uriașe duc la scăderea drastică a vânzărilor. Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a scăzut cu 17% în ianuarie 2025 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 8.400 de unități. Scăderea vânzărilor e și mai mare în București, unde se înregistrează o reducere de 18%. Constanța și Suceava sunt singurele județe din top 10 care au raportat creșteri.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat primele informații despre evoluția pieței imobiliare pentru anul 2025, cu datele pentru luna ianuarie. Pe piața imobiliară din România au avut loc peste 8.400 de tranzacții în luna ianuarie, în scădere cu 17% comparativ cu ianuarie 2024. În București, numărul de tranzacții a scăzut cu aproape 18%, conform datelor ANCPI interpretate de Storia.

În prima lună a acestui an, au fost înregistrate peste 8.400 de tranzacții imobiliare cu locuințe, în scădere cu 17% raportat la luna ianuarie 2024. Ca de obicei, aproximativ 30% dintre tranzacții au fost înregistrate în București, care a avut o evoluție foarte apropiată de media națională, cu circa 2.500 de tranzacții și o scădere cu aproape 18%.

În ciuda scăderii înregistrate la nivel național, piața imobiliară din județul Constanța a raportat o creștere cu 20%, la aproape 600 de tranzacții. De altfel, județul de la malul mării a ocupat locul doi în topul național în luna ianuarie, în fața județului Ilfov, în care au avut loc mai puțin de 500 de tranzacții, în scădere cu 7%.

Surpriza lunii a venit însă din partea județului Suceava, care cu cele peste 400 de tranzacții cu locuințe încheiate la notar a ocupat poziția a patra la nivel național, cu o creștere cu aproape 38% raportat la ianuarie 2024. Județul din Moldova a depășit astfel inclusiv județul Cluj, care a înregistrat o scădere cu aproape 16%, la puțin peste 400 de tranzacții. Între timp, județele Timiș, Brașov și Iași au înregistrat scăderi mai mari decât media națională, cu 43%, 31% și, respectiv, 59%. Astfel, Constanța și Suceava sunt singurele județe din top 10 care au înregistrat creșteri ale numărului de tranzacții cu locuințe.

Advertisements
error: Content is protected !!