Meseria de stewardesa este râvnită de foarte multe românce, chiar dacă jobul este solicitant și cere multă răbdare cu pasagerii, ca orice loc de muncă în care interadcționezi cu publicul.
Conform informațiilor puse la dispoziție de rtv.net, însoțitorii de zbor de la compania Wizz Air pot primi salarii între 1.000 și 1.500 de euro în fiecare lună.
Raynair, o altă companie de zbor cunoscută, le oferă însoțitorilor de zbor salarii cuprinse între 1.200 și 1.500 de euro lunar. De asemenea, Raynar oferă și bonusuri de angajare și de performanță, training gratuit, precum și un program de lucru flexibil, informează adevarul.ro.
Tarom este compania care oferă salarii mai mici, cel de bază pornind de la suma de 300 de euro. Se adaugă și plata pentru orele de zbor și diurne, la finalul lunii stewardesele ajungând la venituri de aproximativ 800 de euro.
Cele mai mari salarii de care pot beneficia însoțitorii de zbor vin din partea Emirates. Compania își plătește angajații cu sume care ajung și la 2.500 de euro pe lună, după cum amintește sursa menționată anterior.
Wizz Air a încheiat 2024 cu aproape 63 de milioane de pasageri, dintre care 13 milioane spre și dinspre România
Wizz Air a încheiat anul 2024 cu un record propriu, aproape 63 de milioane de pasageri călătorind cu această companie aeriană pe mai mult de 300.000 de zboruri, cel mai mare trafic anual de clienți.
Dintre aceștia, 13 milioane au călătorit spre și dinspre România, una dintre piețele de bază pentru compania aeriană, se precizează într-un comunicat al companiei transmis miercuri AGERPRES.
În 2024, compania aeriană low-cost a lansat 94 de rute noi în întreaga sa rețea. În același timp, a preluat livrarea a 34 de aeronave, mărind dimensiunea flotei cu 15%. Dintre cele 226 de aeronave din flota sa, 146 sunt aeronave noi Airbus A320/21neo ce oferă cele mai bune caracteristici de performanță și sustenabilitate din clasa sa, tehnologia ‘neo’ asigurând acum 65% din operațiunile Wizz Air.
Wizz Air este principala companie aeriană din România, transportând aproximativ 13 milioane de pasageri în 2024. Compania aeriană operează de la șase baze românești: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara.
Pe parcursul anului 2025 și începutul lui 2026, operatorul aerian se așteaptă să primească aproximativ 50 de noi livrări Airbus A321neo și A321XLR. Aeronavele suplimentare de ultimă generație vor ridica ponderea acestui model în flotă la 77%, pe măsură ce compania aeriană continuă retragerea aeronavelor din familia A320ceo.
În întreaga rețea, Wizz Air a finalizat 99,5% dintre zborurile sale programate anul trecut, fiind al treilea cel mai bun rezultat dintre toate companiile aeriene europene și cu mult peste media industriei.
Operatorul aerian și-a îmbunătățit performanța zborurilor operate la timp, devenind a doua cea mai punctuală companie aeriană low-cost din Europa. În plus, compania și-a îmbunătățit semnificativ performanța operațională pe piața locală, finalizând același procent de zboruri și în România (99,5%). Compania și-a îmbunătățit în România și performanța zborurilor decolate la timp, în mod notabil, procentul plecărilor punctuale crescând cu 11,7%.
‘Suntem încântați să încheiem cel de-al 20-lea an de operațiuni cu un trafic record și suntem recunoscători pentru fiecare pasager care a ales să zboare cu Wizz Air în 2024. Ne-am îmbunătățit și mai mult performanța operațională și experiența oferită clienților și vom continua să investim masiv în aceste arii de activitate. Cu o cotă de piață de 55%, suntem prezenți în România de mai bine de 18 ani și suntem mândri că am fost alegerea preferată pentru călătoriile cu avionul a aproape 98 de milioane de pasageri de la primul nostru zbor din țară în 2006’, a declarat Anastasia Novak, Corporate Communications Manager în cadrul companiei, citată în comunicat.