După anularea alegerilor prezidențiale, pe fondul acuzațiilor că o putere străină l-ar fi ajutat pe Călin Georgescu, candidatul independent anunță că dorește să candideze din nou, în ciuda riscului ca o nouă candidatură să fie anulată de CCR.
„Eu voi continua. Nimeni nu ne poate opri. Vreau să precizez clar: cine se luptă pentru neamul său și Dumnezeu nu are cum să fie învins niciodată. Vom vedea acest lucru. Trebuie să avem răbdare și vom vedea. Nu pot să afirm o chestiune categorică, ci, din contră, cu încredere, cu credință, care este mai importantă decât ceea ce fac ei”, a declarat Georgescu la Realitatea TV, potrivit stiriepsurse.ro
Călin Georgescu a precizat că nu are de gând să plece în SUA, dar nici să fugă în alte țări, cum s-a vehiculat. „Nu părăsesc țara. Am auzit că sunt gata să părăsc țara. Nu părăsesc țara”, a mai declarat candidatul independent.
Întrebat dacă este de părere că ar putea fi arestat, Georgescu a răspuns, conform stiripesurse.ro: „Da, asta e adevărat, asta o aud permanent deja în ultimele ore.” Însă acesta susține că nu se teme de arestare: „Nici vorbă. Nici pomeneală.”
Călin Georgescu face apel la BEC și AEP să nu respecte decizia CCR și să deruleze alegerile prezidențiale cum era programat
Călin Georgescu, candidatul independent de dreapta radicală care după primul tur de scrutin a intrat în turul 2 pe prima poziție, face apel vineri seară la BEC și AEP să „respecte democrația” și să lase ca „votul să se desfășoare” în continuare, pentru că decizia CCR de anulare a algerilor prezidențiale, deși obligatorie, „nu există nicio sancțiune pentru nepunerea acesteia în aplicare”.
„Cerem membrilor BEC și AEP să facă ceea ce este drept pentru poporul nostru și să nu oprească procesul de votare”, arată într-un comunicat de presă transmis de echipa de comunicare a lui Călin Georgescu, scrie Hotnews.
Potrivit comunicatului, Georgescu a discutat cu echipa juridică și împreună au concluzionat că „decizia CCR este într-adevăr obligatorie, dar în același timp, d.p.d.v. legal, (…) nu există nicio sancțiune pentru nepunerea acesteia în aplicare”.
Astfel, decizia de a continua votul aparține doar BEC și AEP, potrivit acestuia.
Totodată, Georgescu spune că hotărârile BEC sau AEP pot fi atacate la Înalta Curte de Casație și Justiție, dacă votul este oprit.
„Dacă BEC și AEP respectă democrația, atunci aceste două instituții pot lăsa democrația și votul să se desfășoare deoarece această decizie a lor nu este sancționabilă d.p.d.v. legal de nicio altă instituție.De asemenea, ATENȚIE, hotărarea CCR nu este contestabilă, în schimb, orice hotărâre a BEC sau AEP poate fi atacată de domnul Călin Georgescu la Înalta Curte de Casație și Justiție, aspect care se va și întâmpla, în numele poporului și al democrației!”.
Decizia Curţii Constituţionale a României de anulare a întregul proces electoral a venit la ora 15 după-amiaza, când 40 de mii de români votaseră deja în Diaspora. Prin comunicatul oficial, judecătorii constituţionali ne anunţau, după ce s-au reunit de urgenţă ieri, nu doar că vom vota din nou, dar şi că vom avea alţi candidaţi care se pot înscrie în cursă. Această decizie a venit în urma desecretizării documentelor din CSAT, care au arătat că au existat nereguli în procesul electoral, scrie Observator.
„Curtea Constituțională a României a decis să anuleze alegerile prezidențiale care s-au desfășurat în aceste zile. Decizia Curții Constituționale este obligatorie pentru toată lumea și noi toți ne conformăm”, a declarat Klaus Iohannis.