Urbaniștii județului Cluj au dat, joi, aviz nefavorabil construirii unui imobil de locuințe colective + spațiu comercial, în localitatea Baciu.
Parcela studiată este reprezentată de un teren cu o suprafață de 2.970 mp, aflat în proprietate privată. Terenul este situat pe Str. Privighetorii, nr. 25, Loc. Baciu. Beneficiarul este societatea P&B COMPANY SRL, care a raportat o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei, pe anul 2023.
Potrivit proiectanților, în acest moment pe teren se află un service auto. Se doreștea demolarea acestuia și construirea unui bloc, cu aproximativ 40 de apartamente și spațiu comercial la parter, informează Ziua de Cluj.
În jurul terenului se află mai multe case, motiv pentru care președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care a condus ședința de urbanism, a avut mai multe observații de făcut.
„Ce ne facem dacă reclamă vecinii că am aprobat bloc între case?! Trebuie să știm în ce măsură afecteaza viața vecinilor. Nu sunt împotrivă neapărat, dar trebuie tratată zona mai larg. Avem nevoie de mai multe detalii, un studiu de însorire și trebuie studiate parcelele din vecinătate pentru a gândi unitar zona aceea. În principiu nu dorim blocuri între case, dar rămâne de văzut când avem toate informațiile”, a spus șeful CJ Cluj.
Vlad Negru, membru în Comisia tehnică de urbanism de la CJ Cluj, a punctat: „Mie mi se pare că ceea ce ne prezentați astăzi este mult prea sumar ca să ne putem face o părere. Adică nu v-ați forțat foarte tare să ne convingeți (…) Eu zic că e prea puțin ce ne oferiți. Și cred că cel mai important, în situația dumneavoastră, este avizul de oportunitate: dacă da, sau dacă nu. Dar pentru asta trebuie să vedem mai multe”.
Arhitectul șef al județului a intervenit și i-a recomandat proiectantului să facă un studiu de însorire, care să scoată în evidență dacă proiectul deranjează sau nu. Propunerea lui Claudiu Salanță a fost îmbrățișată și de Alin Tișe, scrie media9.ro.
„Trebuie să știm în ce măsură acest proiect afectează viața vecinilor. Nu sunt împotrivă neapărat, dar zona trebuie tratată într-un context mai larg. Avem nevoie de mai multe detalii, de un studiu de însorire și trebuie studiate parcelele din vecinătate, pentru a gândi unitar dezvoltarea acelei zone. De principiu, nu dorim blocuri între case, dar rămâne de văzut când avem toate informațiile”, a transmis președintele CJ Cluj, care a adăugat că trebuie aduse și planșe la zi, care să fie modificate față de ce s-a prezentat în ședința CTATU.