Un şarpe a stat ascuns după canapeaua unei femei, câteva zile. Jandarmi: „Femeia ne-a spus că a sperat că șarpele va ieși din locul unde era ascuns”

Updated on octombrie 30, 2024 Un şarpe a stat ascuns după canapeaua unei femei, câteva zile. Jandarmi: „Femeia ne-a spus că a sperat că șarpele va ieși din locul unde era ascuns” 1
Jandarmii anunță că au intervenit, marţi, pentru îndepărtarea unui şarpe care intrase într-o casă şi stătea ascuns după o canapea. Proprietara locuinţei a afirmat că şarpele era în acel loc de câteva zile, dar ea sperase că va pleca singur, scrie Observator.

Șarpe, îndepărtat de jandarmii tulceni dintr-o casă. O femeie din comuna Frecăței, județul Tulcea ne-a solicitat astăzi sprijinul, relatând faptul că un șarpe se află în casa acesteia.
În scurt timp, jandarmii au ajuns la adresa indicată, observând în casă un șarpe ascuns dupǎ o canapea.

Femeia ne-a spus că a observat prezența șarpelui în casă de câteva zile, dar a sperat că va ieși din locul unde era ascuns.
Reptila a fost ridicatǎ cu dispozitivul din dotare și, ulterior, îndepărtată într-o zonã cu vegetație.
Un şarpe a stat ascuns după canapeaua unei femei, câteva zile. Jandarmi: „Femeia ne-a spus că a sperat că șarpele va ieși din locul unde era ascuns” 2 Un şarpe a stat ascuns după canapeaua unei femei, câteva zile. Jandarmi: „Femeia ne-a spus că a sperat că șarpele va ieși din locul unde era ascuns” 3

Recomandăm cetățenilor care se confruntă cu situații similare, să nu se apropie de șerpi, să nu intre în panicǎ și să solicite sprijinul autorităților competente prin apelul numărului unic de urgență 112, în vederea îndepărtării pericolului”, a transmis Jandarmeria Tulcea.

Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți
Una dintre cele mai mari specii de șerpi din Europa se ascunde pe pereții și în podurile din Marea Britanie. Oamenii de știință au observat că reptilele au comportament neobișnuit, scrie Adevarul.

Șerpii esculapieni, care cresc până la 2,5 metri lungime, nu sunt originari din Regatul Unit. Au dispărut la nivel local în timpul ultimei ere glaciare și nu au mai fost întâlniți pe scară largă în Regatul Unit timp de 300.000 de ani, potrivit Independent.

Dar acum au devenit o specie invazivă, spun cercetătorii, supraviețuind în colțurile calde din Regatul Unit. Aceștia au fost introduși în anii 1970 la Colwyn Bay, în nordul Țării Galilor, în urma unei evadări de la Grădina Zoologică Welsh Mountain.

Anterior s-a constatat că șerpii, a căror dietă include în principal șobolani, trăiesc în jurul zonei Grădinii Zoologice din Londra, în Regent’s Park, și lângă Bridgend, în sudul Țării Galilor.

Prezența șarpelui non-veninos în aceste zone ridică întrebări cu privire la modul în care aceste creaturi cu sânge rece supraviețuiesc în locuri reci.
Se știe că speciile invazive din întreaga lume sunt împinse și trase în zone noi de schimbările climatice și de schimbarea habitatului, precum și de transportul uman.

Pentru a înțelege mai bine distribuția lor actuală în întreaga țară, cercetătorii au urmărit prin radio și au studiat zilnic aproximativ 13 șerpi masculi și opt șerpi femele pe parcursul a două sezoane active între 2021 și 2022. Aceștia au încercat să înțeleagă modul în care șerpii își caută căldura într-o regiune care ar putea deveni prea rece pentru supraviețuirea lor.

Studiul care urmează să fie revizuit de experți a constatat că șerpii folosesc „caracteristicile umane” ale noului lor habitat, cum ar fi „podurile și cavitățile din pereții caselor”.

Șerpii au comportamente neobișnuite
Șerpii masculi au o „preferință distinctă” pentru clădiri, în timp ce șerpii femele preferă zonele împădurite. „Pentru șerpi, structurile antropice, cum ar fi clădirile și canalizările, oferă adăpost, oportunități de termoreglare și locuri de depunere a ouălor”, spun oamenii de știință.

„Am observat șerpi esculapieni care căutau activ și se întorceau să folosească clădirile locuite și au fost observați cățărându-se pe structuri mari pentru a accesa podurile și cavitățile pereților caselor”, arată experții.

Au fost găsite, de asemenea, ouăle șarpelui în interiorul unei grămezi de compost de la o casă.

Cercetătorii spun că acestea sunt „comportamente neobișnuite” în comparație cu șerpii originari din Marea Britanie, care evită adesea zonele urbane extinse.

Advertisements
error: Content is protected !!