Orașul din afara României unde se află „Micul Cluj”. Cum a ajuns Parcul Central să aibă acest nume

Updated on octombrie 5, 2024 Orașul din afara României unde se află „Micul Cluj”. Cum a ajuns Parcul Central să aibă acest nume 1

Parcul central din Ungheni a trecut printr-o transformare majoră în urmă cu patru ani. Acesta a fost reabilitat în totalitate, au apărut zone de joacă pentru cei mici și instalații de sport în aer liber pentru locuitorii activi ai orașului. Toate acestea au fost posibile datorită unui proiect co-finanțat de orașul Cluj Napoca din România, înfrățit cu orașul Ungheni.

În semn de apreciere, autoritățile orașului din Republica Moldova au decis să denumească parcul central drept „Micul Cluj”.

„Parcul, printr-o decizie a Consiliului Municipal Ungheni, va purta, de acum înainte, numele „Micul Cluj”. E un semn de gratitudine pentru orașul Cluj-Napoca, înfrățit cu Ungheniul. Până în prezent, autoritățile din Cluj-Napoca au oferit pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni 300 mii de euro”, au transmis cei din Ungheni în urmă cu patru ani.

Cu o suprafață de 10 ha este o zonă verde de agrement, divizată în câteva zone distincte: „Orășelul copiilor”, Teatrul de vară, alei amenajate, două terenuri de sport, un Skatepark, pavilion și mese duble pentru șah, pistă pentru bicicliști, zonă de cinema în aer liber, teren pentru tenis de masă.

Orașul din afara României unde se află „Micul Cluj”. Cum a ajuns Parcul Central să aibă acest nume 2 Orașul din afara României unde se află „Micul Cluj”. Cum a ajuns Parcul Central să aibă acest nume 3 Orașul din afara României unde se află „Micul Cluj”. Cum a ajuns Parcul Central să aibă acest nume 4 Orașul din afara României unde se află „Micul Cluj”. Cum a ajuns Parcul Central să aibă acest nume 5

Municipiul Cluj-Napoca din România donează Ungheniului trei microbuze
Autoritățile locale ale municipiului Cluj-Napoca din România vor dona unor instituții din Ungheni, R. Moldova, trei microbuze.

Mai exact, mijloacele de transport de model „Ford Transit” vor fi utilizate pentru transportarea colectivelor instituțiilor publice de cultură, artă, tineret și sport din municipiul Ungheni la manifestări culturale și sportive, concursuri, concerte, expoziții sau campionate desfășurate atât în R. Moldova, cât și peste hotare, informează ziarulnational.md.

„Fără microbuze proprii, instituțiile culturale nu pot organiza eficient turnee, evenimente sau activități de promovare. Acest lucru limitează impactul cultural și participarea publicului, iar cheltuielile cu închirierea vehiculelor și alte soluții temporare sunt adesea ridicate și neprevăzute, consumând resurse financiare care ar putea fi utilizate pentru alte nevoi”, explică necesitatea aprobării acestui proiect de lege deputații Ion Poia și Adrian Cheptonar.

error: Content is protected !!