Două școli din Cluj au primit titlul de “Școală Europeană”

Updated on iulie 20, 2024 Două școli din Cluj au primit titlul de "Școală Europeană" 1

Două școli din județ au obţinut titlul de “Şcoală Europeană” în cadrul competiţiei cu acelaşi nume, organizată de către Ministerul Educației, la care participă instituții care au fost şi sunt implicate în proiecte europene din domeniul educației.

Ministerul Educației a publicat vineri, 19 iulie 2024, rezultatele finale de la concursul național pentru obținerea certificatului “Școala Europeană”.

“La ediţia din acest an s-au înscris 134 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 38 de județe și din municipiul București. Dintre acestea, primele 104 primesc certificatul și trofeul «Școală Europeană»”, a transmis Ministerul Educației.

Pe primele locuri s-au clasat Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni – 198 de puncte, Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui – 197 de puncte, Școala Gimnazială Vădeni (județul Brăila) & Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, la egalitate de puncte (193), respectiv Colegiul Economic „Regele Mihai I” din Buzău și Colegiul Național Pedagogic „C. Cantacuzino” din Târgoviște (ambele cu 192 de puncte).

Pe lista unităților de învățământ câștigătoare se află și două școli din județul Cluj. Este vorba despre Școala Gimnazială Viișoara, care s-a clasat pe locul 9 din 104, cu 187 de puncte, și de Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, aflată pe locul 41, cu 171 de puncte obținute în urma evaluărilor, informează Ziua de Cluj. 

Evaluarea candidaturilor s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor europene în programul curent al şcolii; performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor; asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație; continuitate şi constanţă în derularea de proiecte europene; strategie şi modalităţi de implementare și evaluare; strategie şi modalităţi de valorizare; integrarea valorilor europene în cultura organizațională a unității de învățământ prin activitățile de cooperare europeană; calitatea documentelor manageriale de candidatură.

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Advertisements
error: Content is protected !!