Riscă să nu mai intre la Drept în Cluj după ce a contestat nota la BAC, la sfatul profesorului

Updated on iulie 15, 2024 Riscă să nu mai intre la Drept în Cluj după ce a contestat nota la BAC, la sfatul profesorului 1

O tânără absolventă a trecut printr-o experiență amară după examenul de Bacalaureat din acest an. Speranțele sale de a intra la Facultatea de Drept din Cluj s-au năruit după ce contestația la nota de 9,80 obținută la Logică a dus la o scădere a notei la 9,35.

Motivată de sfatul profesorului său, tânăra a decis să facă contestație, crezând că merită o notă mai mare. Din păcate, reevaluarea nu a adus rezultatul scontat, ci o scădere a notei cu 0,45 puncte.

,,A dat la ultima probă, proba la alegere a profilului, examenul la logică, argumentare și comunicare. Adică la materia mea. Ea a luat nota inițială 9,80. După examen am corectat împreună teza. În opinia mea, lucrarea era de 10. Sau nu era sub 9,80, în cel mai prost scenariu. Motiv pentru care am încurajat-o să facă contestație. Surpriză! La contestație Iasmina a obținut nota 9,35. Nota 9,35 e nota finală. O mare dezamăgire și pentru ea și pentru mine. Pentru mine dezamăgire că am împins-o spre contestație. Pentru ea dezamăgire că, în opinia ei, această ajustare în jos e prea mare. Unde mai pui că nu există în barem o greșeală care să te coste 5 sutimi. Motivul pentru care apar note cu astfel de fracțiuni este diferența dintre corectori. La o diferență de 10 sutimi, între corectori, media finală dă cu 5 în capăt,” a povestit profesorul.

,,Fata plângea și nu putea să-și exprime altfel dezamăgirea. Ea vrea să dea la Facultatea de Drept, la Cluj, unde media de la bac contează 50%. Se poate prea bine să pice admiterea la câteva sutimi. Și asta e problema. Pe urmă nici nu mai e sigură dacă vrea să dea la Drept la Cluj. Ghinionul cu bacul a dezamăgit-o maxim. Deși eu am încurajat-o, are îndoieli. Partea proastă e că rezultatele finale sunt finale. Nu mai poți face nimic.

Și eu am fost dezamăgit de situație. Mă consider vinovat că am încurajat-o cu contestația. Are și sentimentul că, chiar dacă face Dreptul, intră în magistratură, acolo își dorește, va întâlni peste tot nedreptăți. Sigur va întâlni dar, sfatul meu, trebuie tu să fii corect. Dincolo de orice suspiciune rezonabilă sau nu. Alții, cu funcții importante, nici măcar nu au luat examenul de bacalaureat. Și o duc foarte bine,” a mai povestit profesorul potrivit republica.ro.

Advertisements
error: Content is protected !!