Perle la proba de Istorie a examenului de Bacalaureat 2024: „În timpul lui Ion Iliescu România semnează un tratat de alianță cu Matei Corvin”

Updated on iulie 8, 2024 Perle la proba de Istorie a examenului de Bacalaureat 2024: „În timpul lui Ion Iliescu România semnează un tratat de alianță cu Matei Corvin” 1

Elevii au reușit și în acest an să ofere perle memorabile și la examenul de Bacalaureat, proba de Istorie. „Ceaușescu și-a asumat soarta, dar soția lui nu a vrut”, a scris unul dintre candidați, potrivit AlbaPress, care a făcut o listă cu perlele acestei probe.

„Ceaușescu unește PNL și PSD în Partidul Comunist”, a scris un alt elev prezent la proba de Istorie, susținută marți, 2 iulie.
„Nicolae Ceaușescu încearcă să adere la NATO și încearcă să acceseze fonduri pentru construcția podului Giurgiu-Ruse”, a conchis altcineva.

„Cel de-Al Doilea Război Mondial s-a desfășurat pe o perioadă de 7 ani, a început în 1939 și s-a încheiat în 1945”, scrie într-o altă lucrare, potrivit Adevarul.
„O acțiune diplomatică în perioada 1946-1960 a fost regimul lui Petru Mușat“, a înțeles un alt elev.

„În timpul lui Ion Iliescu România semnează un tratat de alianță cu Matei Corvin, acesta îi trimite 25.000 de soldați”, a notat în lucrarea sa un alt elev.
„Primul conducător care a unit România cu statele vecine: Basarabia, Bucovina și Transilvania a fost Alexandru Macedon”, se arată într-o altă perlă.

„Ceaușescu a fost alergat de legionari apoi prins și executat!”, a rezumat un alt candidat.

Ministerul Educației: Absolvenții de liceu care au dat examenul de Bacalaureat nu își pot vedea lucrările înainte de contestații
O solicitare făcută printr-o scrisoare deschisă publicată de vicepreședinta Federației Părinților și Aparținătorilior Legali (FEPAL), depusă la Ministerul Educației, adresată ministrei Ligia Deca, face referire la posibilitatea ca elevii să poată vedea lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat în format digital, înainte să depună contestații. Petiția a strâns circa 20.000 de semnături, scrie RTV.

În răspunsul Ministerului Educației se arată că lucrările nu pot fi văzute de elevi înainte de contestații, deoarece necesită atât modificarea cadrului legal aplicabil examenelor din anul școlar 2023-2024, cât și dezvoltarea aplicației informatice:

„Reiterăm faptul că, potrivit legii, normele aplicabile organizării și desfășurării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a se aprobă și se dau publicității la începutul anului școlar pentru examenul organizat în anul școlar respectiv. De asemenea, metodologia și modul de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat se dau publicității, pentru fiecare generaţie, la începutul ultimei clase de liceu.

Vizualizarea lucrărilor înainte de etapa de depunere a contestațiilor ar presupune modificarea legislației aplicabile, proceduri specifice/revizuite dedicate colectării adreselor de mail, transmiterii securizate a lucrărilor, personal instruit și cu atribuții specifice pe această zonă etc, precum și dezvoltarea aplicației informatice care să asigure transmiterea în condiții de siguranță a lucrărilor.

Totodată, implementarea propunerii presupune alocarea unui timp suplimentar mai mare între momentul comunicării rezultatelor inițiale și cel al comunicării rezultatelor finale. În cazul evaluării naționale, acest lucru poate conduce la prelungirea întregului proces de admitere la liceu în anul școlar următor, finalizarea acestuia putându-se decala în unele situații până spre sfârșitul lunii august. În cazul examenului de bacalaureat, ar presupune și o decalare a calendarul procesului de admitere în învățământul superior.

În acest context, având în vedere că propunerile dumneavoastră necesită atât modificarea cadrului legal aplicabil examenelor din anul școlar 2023-2024, cât și dezvoltarea aplicației informatice, apreciem că ele nu se pot aplica pentru examenele din acest an”, a transmis Ministerul Educației.

error: Content is protected !!