Băile Cojocna sunt cunoscute de multă lume și de multă vreme pentru proprietățile benefice ale apelor sărate de aici, ca și ale aerului salin ionizat. Unele dintre aceste proprietăți ajută la sterilizarea rănilor, relaxarea mușchilor, stimularea circulației, reducerea inflamației, tratarea acneei, întinerirea și exfolierea pielii.
Băile Cojocna funcționează de 130 de ani fără întrerupere, fiind de la bun început o investiție curajoasă a localnicilor, care s-au îndatorat la bănci și au fost nevoiți chiar să își vândă pământul pentru asta. Chiar și acum ele sunt proprietate a comunei, care prin consiliul local hotărăște asupra administrării acestui patrimoniu public.
Băile au fost modernizate în urma unei investiții realizate cu fonduri europene în anul 2010, când au fost reamenajate complet cele două lacuri sărate prin reconfigurarea malurilor și instalarea unor podine noi și zone de acces, restaurant, terenuri de sport, vestiare, dușuri exterioare, plaje, spații verzi și parcare proprie.
De asemenea complexul dispune si de un centru welness având piscină interioară cu apă caldă salină, saună, solar, sală salină, săli de tratamente și de sport precum și dușuri.
Analizele efectuate de specialiștii Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie arată că apa mineralizată cu caracter clorosodic a acestor lacuri prezintă interes terapeutic în următoarele afecțiuni:
- afecțiuni reumatismale cronice degenerative (artroze ale coloanei vertebrale, șold, genunchi, picior);
- afecțiuni reumatismale inflamatorii cronice stabilizate biologic (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita psoriazică);
- afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinite, tenosinovite, bursite);
- afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor;
- afecțiuni neurologice cronice periferice (leziuni de nervi periferici).
Contraindicaţii în cazul următoarelor afecțiuni:
- tensiune arterială ridicată, stadiul II şi III;
- insuficienţă cardiacă, hepatică şi renală (insuficientia cordis-heparis-rhenis decompensata);
- boli tumorale (tumori ale stomacului, plămânilor, prostatei);
- boli acute şi contagioase (de ex: hepatită, paroditis epidemica);
- boli venerice în stadii contagioase (apa sărată are efecte curative doar după tratamentul medicamentos al fazei acute);
- plăgi deschise ale pielii sau ale ţesuturilor superficiale (tăieturi, zgârieturi, crăpături), saramura poate cauza dureri acute, dar are efecte de accelerare a regenerării epidermei;
- proprietăţi accentuate de reţinere a lichidului (în timpul administrării de medicamente anticoncepţionale, în cazul insuficienţei circulaţiei sanguine ale membrelor inferioare apa sărată poate cauza reţinerea apei în ţesuturi şi astfel umflarea picioarelor);
- myasthenia gravis (relaxarea musculaturii accentuează anemia deja existentă).
Unul dintre avantajele apei atât de sărate este faptul că oamenii trebuie să facă doar un efort minim pentru a pluti. fiindcă sarea îi ține la suprafața apei. Acest lucru înseamnă că vă puteți relaxa mușchii și vă puteţi bucura de răcoarea apei, fără a vă obosi. Mai mult decât atât, există două lacuri spațioase, astfel că este suficient loc pentru toată lumea.
Cei care preferă să stea la umbră pot împrumuta umbrele contra cost, în timp ce cei cărora le place să se bronzeze îşi pot întinde prosoapele pe plajă sau pe podinele de lemn care mărginesc lacurile.
Dacă vi se face foame și sete există o mulțime de locuri unde puteți cumpăra fast food și diverse băuturi, iar pentru ceva mai elaborat avem un restaurant elegant unde puteți comanda tot ce vă doriți.
Program de functionare – Zilnic: 08:00-20:00
Tarife Ştrand
Adulți: 40 LEI
Copii: 30 LEI
Tarife Baia Calda
Adulți: 60 LEI
Copii: 40 LEI
Happy Hour zilnic de la ora 17:
Adulți 40 lei, Copii 20 lei