Mierea de iarbă neagră este una dintre cele mai rar întâlnite în întreaga lume și se produce în cantități foarte mici. Produsul este unul premium, cu o mare valoare nutritivă, având efecte benefice de stimulare a organismului. Conține cantități crescute de polen, în proporții de până la 45%, dar și siciliu, bor și bariu. În comparație cu alte tipuri de miere, aceasta are el mai mare conținut de antioxidanți.
Dănuț Pintea, un apicultor din Vingard, Alba, a făcut celebră mierea de iarbă neagră. Mierea-medicament din Munții Apuseni este un remediu pentru orice tip de afecțiune. Iarba neagră este o plantă medicinală complexă, de la rădăcină, tulpină, frunze și flori, iar mierea neagră vine la pachet cu multiple beneficii pentru sănătate, informează romaniatv.net.
”O găsim doar în munții Apuseni, de la cota 1.000 în sus și este bio sută la sută. Este o minunătie”, spune apicultorul. În urmă cu cinci ani, apicultorul a găsit întâmplător planta recunoscută în alte țări din Europa. A început să studieze și și-a dat seama câte beneficii are pentru sănătate, așa că a început să producă acest sortiment-minune, care poate fi consumat pentru îmbunătățirea stării de sănătate.
Are un gust dulce-acrișor și poate fi folosită pentru orice tip de boală, chiar și în cazul cancerului. Consumat corect și combinat cu alte alimente sau băuturi, produsul poate ajuta și în rândul tumorilor cerebrale.
”Este un real ajutor în cancer, boli depresive, dar și digestive. Este o miere foarte complexă, care ar trebui căutată de oameni, este o miere foarte sănătoasă. Nu este o miere pe care să o punem în cafea, e o miere medicament”, a spus apicultorul, pentru Ziarul Unirea.
Mierea din iarbă neagră este produsă în cantități reduse, iar perioada de recoltare este 15 august-10 septembrie.