(Video) Un șarpe de aproape doi metri, filmat în timp ce se urca într-un copac

Updated on aprilie 17, 2024 (Video) Un șarpe de aproape doi metri, filmat în timp ce se urca într-un copac 1

Apariție surprinzătoare într-o comună din Galați. Localnicii au filmat un șarpe de apă, lung de aproape doi metri, cocoțat într-un copac.
Era încolăcit pe o creangă. Specialiștii susțin că un astfel de comportament este destul de neobișnuit.

Potrivit medicilor veterinari, cel mai probabil, a fost indus în eroare de temperaturile ridicate din ultimele zile, care au ajuns la 30 de grade celsius, în județul Galați, așa că a ieșit să se încălzească.
Pentru că pământul este încă rece și umed, s-a refugiat într-un copac, unde poate vâna ouă de păsări, scrie Stirile Pro Tv.

Șarpele de apă nu este periculos pentru om. Cu o lungime de peste 1 metru, șarpele de apă se caracterizează prin trup zvelt, cap lung și îngust. Spatele prezintă o nuanță galben-cenușie, cu un desen închis compus din cinci șiruri de pete pătrate, asemănătoare unui tablou de șah. Uneori, în zona gâtului, se distinge o pată în formă de V, iar pe laturile capului lipsește prezența petelor deschise. Abdomenul are o colorație alb-gălbuie sau roșu-portocalie, cu pete negre alternante.

Adaptat mediului acvatic, șarpele de apă petrece mai mult timp în apă decât șarpele de casă, adâncindu-se puțin în apropierea malului. Această specie a fost observată până la altitudini de 1000 de metri și are obiceiul de a vâna prada sub apă.

Dieta sa include broaște, mormoloci, tritoni și pești precum guvizi și păstrăvi. În ceea ce privește reproducerea, femela depune ouăle albe, lungi, în număr de 5-25, în lunile iunie-iulie. Acestea sunt lipite unele de altele și îngropate la o adâncime mică în sol, cum ar fi în substrat afânat, frunze, detritus, sub mușchi sau paie putrede, conform bzi.ro.

O viperă neagră le-a ieșit în cale unui grup de turiști în Munții Retezat VIDEO
Un grup de turiști au văzut o viperă neagră în timp ce se plimbau pe un traseu din Munții Tulișa. Drumeții au postat pe rețelele sociale un videoclip cu vipera, atenționând și ceilalți pasionați de drumeții de existența acestor șerpi în zonă.

Videoclipul cu vipera a fost postat de Adrian Florin Vrăbiescu, liderul excursiei. În videoclip se poate observa cum vipera se strecoară printre stânci. Grupul a reușit să gestioneze situația fără niciun incident neplăcut.

Vrăbiescu a avertizat viitoarele persoane care vor merge pe acel traseu montan că întâlnirea cu viperele negre este posibilă în timpul escaladării pe Tulișa, deși șansele sunt destul de mici.
La urcare pe Tulișa înainte cu aproximativ 100 de metri de izvor este posibil să întâlniți vipere negre. Sunt rare în zona noastră și foarte periculoase. De obicei nu pleacă mai departe de 100-200 de metri de zona unde este întâlnită și peste iarnă hiberneaza până la 4 vipere în aceeași scorbură. Deci fiți atenți pe unde călcați să nu dați de toată familia și dacă o vedeți să păstrați distanța față de ea.
Eu când oprisem filmarea și mă pregăteam să o fotografiez luase poziția de atac. Se ridicase cam 15 cm în sus cu privirea ațintită la mine pregătită să sară

Potrivit specialiștilor, în această perioadă viperele sunt în sezonul de împerechere și pot deveni mai agresive. De aceea, se recomandă evitarea lor și în caz de mușcătură să se apleze la numărul de urgență pentru a primi ajutor medical.

Aceste reptile au obiceiul de a ieși din tufărișuri, din mediul lor specific de trai, atunci când climatul se schimbă și anume când vremea a devenit blândă, însorită și umed călduroasă. Nu rareori, ele ajung astfel în poteca drumețului, pe porțiuni scăldate de soare. Drumeții pot trece peste viperele din drum, fără a le atinge, depărtându-se fără teamă. Viperele atacă mai cu deosebire când sunt atinse (lovite) sau când un obiect este agitat în imediata lor apropiere, simțindu-se atunci instinctiv în pericol”, arătau specialiștii citați de revista Almanah Turistic, potrivit B1 TV.

Viperele trebuie evitate atunci când sunt întâlnite pe traseele de munte sau se încălzesc la soare pe stânci. Ele nu atacă omul, doar dacă sunt călcate din greşeală sau sunt provocate. De aceea, le recomandăm turiştilor să se încalţe cu bocanci de munte, să poarte un pantalon lung sau să aibă parazăpezi de vară care să le acopere piciorul şi să-i protejeze în cazul unei muşcături accidentale”, spune şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, conform G4Media.

Advertisements
error: Content is protected !!