Clujenii sunt invitați la SPA. De astăzi, s-a redeschis bazinul cu apă sărată de la Complexul Balnear Potaissa. Proprietățile terapeutice ale apei sunt cunoscute miile de vizitatori care i-au trecut pragul.
„Bazinul cu apă sărată se redeschide de sâmbătă, 13 aprilie Dragii noștri, așteptarea a luat sfârșit! Și pentru că știm cât de mult apreciați proprietățile apei saline provenite direct din subteran – mina Terezia, vă informăm cu bucurie că, începând de mâine, 13 Aprilie 2024 bazinul va fi redeschis! Vă așteptăm cu mare drag la tratament și relaxare!” transmit administratorii complexului de la Salina Turda, Cluj.
Centrul SPA al Salinei, situat în incinta Potaissa Hotel, vă pune la dispoziție o piscină cu apă dulce, încălzită (28-30 grade), trei jacuzzi-uri, dintre care unul cu apă rece, două tipuri de saună (umedă și uscată), o sală de fitness cu echipamente profesionale și un bazin cu apă sărată, provenită direct din Lacul subteran al Minei Terezia – Salina Turda, scrie turdanews.ro.
Potaissa SPA este un centru modern, amenajat după ultimele tendințe în domeniu, oferind oaspeților săi momente de neuitat. La Potaissa SPA puteți evada din stresul cotidian, alegând să vă relaxați într-o atmosferă intimă, pe șezlongurile confortabile de pe marginea piscinei sau vă puteți răsfăța cu o baie în unul din cele trei jacuzzi-uri.
Din Mina Rudolf, coborâm puțin mai jos, în Mina Terezia.
O cascadă de sare, un lac subteran, stalactite și eflorescențe de sare completează echilibrul inert al uriașului clopot.
Este cea mai veche lucrare minieră din tot ansamblul Salinei Turda, sarea fiind exploatată în perioada 1690-1880.
Exploatarea sării în acest tip de camere a lăsat în urmă goluri subterane de dimensiuni impresionante (în cazul minei Terezia): 90 m înălțime şi 75 m diametru. Adâncimea de la gura puțurilor până la baza minei este de 112 m.
În Mina Terezia, stă, precum un domnitor, lacul subteran. O splendoare unică, de până la 6 metri adâncime, fiind extins pe aproximativ 80% din suprafața vetrei camerei de exploatare. În centrul lacului timpul a format o insulă din sarea reziduală depozitată aici după anul 1880, an în care a fost oprită exploatarea sării în această cameră. Chiar aici, în această zonă, aerul este cel mai curat, cu cea mai mică concentrație totală de microorganisme din aerul subteran, de 4 – 10 corpi microbieni / m3.
„Dragi vizitatori,
cu ocazia sărbătorilor pascale, între 26 Aprilie – 12 Mai 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic, între orele 09.00 – 19.00, cu ultima intrare
în subteran la ora 18.00.
Vă așteptăm cu drag!”