Mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca care arată mai tare ca o Tesla. Are o autonomie de 300 de km, dar și un preț pe măsură

Updated on octombrie 22, 2023 O mașină electrică 100% românească a fost fabricată în Cluj. La început a fost un proiect ambițios, însă acum a devenit realitate. Mașina arată mai tare decât orice Tesla, are o autonomie generoasă, dar și un preț pe măsură.

Mașina electrică 100% românească face parte din startup-ul NewCar4Future. Vehiculul a primit deja numere de înmatriculare de teste și a fost omologată de RAR. Totodată a fost văzută și pe străzile orașului, iar designul este de-a dreptul uimitor.

Mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca care arată mai tare ca o Tesla. Are o autonomie de 300 de km, dar și un preț pe măsură 1

Voicu Oprean, investitor principal NewCar4Future, fondator și CEO al AROBS, a vorbit despre mașina electrică 100% românescă. Este un vine devenit realitate, iar totul s-a întâmplat la Cluj Napoca, scrie fanatik.ro.

Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), dar și cu alte firme și persoane pasionate. A fost îmbinat talentul, resursele de design, mecanică, electronică, dar și hardware și software.

„Este o mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), cu firme și persoane fizice pasionate de construirea și testarea limitelor tehnologice într-un domeniu atât de frumos, dar și foarte concurențial.

În acest proiect am reușit să îmbinăm talente și resurse de design, inginerie mecanică, electrică și electronică, dar și hardware și software”, a declarat pentru Cluj24 Voicu Oprean, investitor principal NewCar4Future, fondator și CEO al AROBS.

Mașina electrică 100% românească a fost construită cu aproximativ 500.000 de euro. Iar planurile investitorilor sunt unele cât se poate de ambițioase.

Mai exact, în doi ani se dorește producția unei serii limitate de aproximativ 5 bucăți. Dar pentru ca acest lucru să devină realitate este nevoie de o sumă de aproape 20 de milioane de euro.

Advertisements
error: Content is protected !!