Ștrandul Vața Băi a revenit în circuitul turistic sub o formă extinsă și îmbunătățită! O noutate este faptul că, alături de bazinul semi-olimpic cunoscut, în incinta ștrandului au fost realizate încă două bazine cu apă termală și un bazin cu apa sărată. De asemenea, pentru relaxare sunt puse la dispoziție un bazin cu șezlonguri și hidromasaj.
Alte facilități de care dispune zona Ștrandului Vața Băi: saună uscată, Bar & Grill, terasă, sală de mese cu aer condiționat, teren de volei, ping-pong, teren de fotbal, loc de joacă pentru copii, șezlonguri, dușuri, cabine de schimb și vestiare.
„Alături de bazinul semi-olimpic cunoscut, în incinta ștrandului au fost realizate încă trei bazine cu apă termală de la Vața Băi, bogată în calciu, sulf, sodiu și magneziu. De asemenea, pentru relaxare vă punem la dispoziție un bazin cu apă sărată, cu șezlonguri și hidromasaj.
Pentru că ne place să fim inovativi și ținem la confortul oaspeților noștri, am dat drumul la noul bazin de tip râu leneș!
Șezlongurile sunt gratuite și se oferă în limita disponibilității, iar alocarea acestora se face în ordinea sosirii la ștrand.
NU se fac rezervări la ștrand, așadar nu uitați să veniți devreme pentru a vă asigura un loc confortabil la soare!”, transmit reprezentanții complexului.
Vața de Jos este atestată istoric sub denumirea de Wattya încă din anul 1439, într-un act al regelui Albert. Acesta dăruiește ținutul despotului sârb Gheorghe Brancovici, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat în luptele cu turcii.
Apele termale minerale de aici sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. La începutul secolului al XX-lea, regele Carol al II-lea călătorea adesea de la castelul său din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața, pe un drum care astăzi poartă numele de „Drumul Regelui”.
Complexul Vața Băi este situat în depresiunea Zarandului, pe valea Crișului Alb, într-o zonă cu dealuri înalte și ape vindecătoare. Basmele românești vorbesc adesea despre această apă ca elixir al sănatății, frumuseții și tinereții. Apele termale de la Vața Băi sunt bogate în calciu, sulf, sodiu și magneziu, și sunt recunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice.
Complexul Vața Băi găzduiește în incintă 3 hoteluri, 2 restaurante, un bar cu terasă, ștrand, centru de sănătate, mai multe terenuri de sport, toate integrate într-un frumos parc dendrologic vechi de peste 100 de ani.
„Programul de funcționare este de la ora 10:00 dimineața, până la ora 19:00 seara.
Tariful de intrare la ștrand include:
- acces la 5 bazine: un bazin semi-olimpic cu apă încălzită, un bazin de relaxare cu șezlonguri și hidromasaj, 2 bazine cu apă termală Vața Băi și un bazin cu apă sărată;
- acces la urmatoarele facilităti: saună uscată, biliard, ping-pong, teren de volei, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, bar&grill, sală de mese cu aer condiționat, șezlong, umbrelă, vestiar” arată organizatorii, potrivit apuseni.info.
Rezidenții din comuna Vața de Jos, perla Țării Zarandului, vor beneficia de un tarif special.
Pachete de relaxare la Centrul de sănatate:
- Pachet 1 de bază: saună + acces apă termala – 30 lei / persoana
- Pachet 2: pachet 1 + masaj de relaxare 20 de minute – 50 de lei / persoană
- Pachet 3 : pachet 1 + băi de plante 30 de minunte – 50 de lei/persoana
- *Notă: pentru achiziția pachetelor 2 si 3, este obligatorie achiziția pachetului 1.
- *Pachetele pentru procedurile medicale efectuate la Centrul de Sănătate al Complexului Vața Băi se vor posta pe site, curând.
Ștrandul Vața Băi este deschis zilnic între orele 10:00 – 19:00
Bilet adult | luni-joi | 50 Lei |
vineri-duminică | 60 lei | |
Bilet copil (7-14 ani): | luni-duminică | 30 Lei |
Bilet redus pentru locuitorii comunei Vața de Jos | luni-joi | 30 lei |
Bilet copii sub 7 ani | luni-duminică | gratuit |
*Notă: Persoanele cazate in Complexul Vața Băi, beneficiază de o reducere de 50% pentru intrarea la ștrand.