(Foto) “Marea de la Munte”. Plajă şi drumeţii la 150 de km de Cluj-Napoca

Updated on aprilie 28, 2024 (Foto) “Marea de la Munte”. Plajă şi drumeţii la 150 de km de Cluj-Napoca 1

Pentru momente de relaxare puteți alege și “marea de la munte”, potrivită atât pentru plajă, cât și pentru drumeții, și se află la doar 150 de km de Cluj-Napoca. Colibița este stațiunea montană din România potrivită atât pentru plajă, cât și pentru drumeții, motiv pentru care mai este cunoscută ca “marea de la munte”.

Satul Colibița este situat în județul Bistrița-Năsăud, Transilvania, la doar 150 de km de Cluj-Napoca. Localitatea oferă numeroase posibilități de relaxare pentru cei care iubesc muntele. O atracție este Lacul Colibița, care îi fascinează pe turiști prin frumusețea sa sălbatică, potrivit Fanatik.

Lacul Colibița este protejat de faleze și de păduri dense și este căutat mai ales de cei care își doresc un loc retras și liniștit pentru vacanță. Atmosfera este una liniștită, chiar dacă apar pensiuni de-a lungul periferiei lacului. Pe malul lacului există mai multe pensiuni sau bungalouri situate aproape de apă. În schimb, dacă nu vrei să stai aproape de lac, poți alege să mergi la locurile de camping pentru a-ți instala cortul.

Stațiunea este potrivită pentru vacanță în orice anotimp datorită activităților pe care le pot desfășura turiștii. Printre acestea se numără pescuit, drumeții, înot, ciclism, caiac, dar și plimbări în perioada iernii, notează blog.travelminit.ro.

 

(Foto) “Marea de la Munte”. Plajă şi drumeţii la 150 de km de Cluj-Napoca 2

(Foto) “Marea de la Munte”. Plajă şi drumeţii la 150 de km de Cluj-Napoca 3

(Foto) “Marea de la Munte”. Plajă şi drumeţii la 150 de km de Cluj-Napoca 4

În această zonă pot fi vizitate câteva atracții turistice, cum ar fi Castelul Dracula lângă Pasul Tihuța, Tăul Zânelor sau Izvorul de apă minerală Borcut. De asemenea, cei pasionați de drumeții pot merge pe Vârful Bistricioru.

Plimbările cu barca sunt potrivite pentru turiștii care vor să se bucure de liniștea lacului. Pe de altă parte, pentru cei care iubesc adrenalina există activități specifice, cum ar fi canotaj și caiace. Vara se pot practica rafting și windsurfing, potrivit Ziua de Cluj.

Nici pescarii nu se plictisesc la Colibița. Cu excepția perioadei de prohibiție (aprilie-mai), își poți încerca norocul pe ambele maluri ale lacului. Speciile predominante sunt crapul caras, șalăul și cleanul.

(Foto) “Marea de la Munte”. Plajă şi drumeţii la 150 de km de Cluj-Napoca 5

Lacul Colibița – legende

Despre satul Colibița se spune că ar fi existat încă din anul 1850, ce-i drept, pe atunci având doar 14 locuitori care-și duceau traiul zilnic în colibele lor. Că să-și poată duce materialul lemnos la târgul din Mureșenii Bârgaului, era nevoie de un drum. Acesta a apărut abia în 1869, în același an cu biserica din localitate, potrivit Libertatea.

Un tâmplar german, W. Ianitchi, a intuit potențialul turistic al zonei și a construit câteva case de vacanță, care erau destinate în principal sașilor din Bistrița. În 1979 a apărut ideea amenajării unui lac de acumulare exact în acea zonă, așa că satul a fost strămutat în apropiere, în așa-numita localitate Mita.

Fiind amenajat chiar în fosta vatră a satului, lacul Colibița a preluat numele localității care a fost practic inundată.

Legendele locului spun că pe fundul actualului lac de acumulare de la Colibița se găsește vechea biserică a satului și câteva case scufundate. De altfel, bătrânii locului spun că lacul este blestemat și că în fiecare an își ia tributul, plătit prin vieți omenești. Unii spun că în lacul Colibița sunt pești mari și cei care se îneacă nu mai pot fi găsiți niciodată.

Colibița, vedetă pe Netflix

Stațiunea Colibița a fost promovată de Charlie Ottley. Este un producător englez, îndrăgostit de țara noastră. Colibiţa a apărut în cel mai nou sezon al seriei documentar Flavors of Romania. Imaginile surprinse în această stațiune au făcut înconjurul lumii și i-au cucerit pe străini.

„Ziua de astăzi este o mare descătușare pentru mine și pentru echipa mea. La capătul a mai mult de un an de când am pornit la drum pentru realizarea acestui nou sezon. A fost greu, dar a meritat. După toți acești ani România încă mă surprinde, de cele mai multe ori într-un mod foarte plăcut”, a declarat Charlie Ottley.

Producătorul englez a spus că a rămas surprins nu doar de peisajele superbe.

„Avem tradiții, cultură gastronomică, costume unice, peisaje care-ți taie respirația și oameni cu povesti fascinante. Filmările au fost realizate în premieră cu un anumit tip de drone.

Pe lângă noi locuri vizitate, am căutat să și revin în anumite decoruri în care am mai fost, tocmai pentru a vedea cum au evoluat sau involuat în ultimii ani.

A durat mai mult decât ne-am așteptat. Însă m-am bucurat. Mai ales că România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”, a declarat Charlie Ottley, la premiera seriei documentar.

Advertisements
error: Content is protected !!