Zeci de trenuri vor fi anulate temporar, în toată țara. Sunt afectate inclusiv rute care trec prin Cluj

Updated on iunie 22, 2022 CFR Călători a anunțat anularea a zeci de trenuri din toată România, timp de aproape o săptămână, din cauza unor lucrări de reabilitare a infrastructurii feroviară.

în perioada 22/23 iunie  – 26/ 27  iunie 2022

  • trenul IR 1920 Mangalia – București Nord – Craiova – Simeria – Arad se anulează pe distanța Simeria – Arad și circulă conform graficului de circulație în relația Mangalia – București Nord – Videle – Craiova – Târgu Jiu – Simeria.

Zeci de trenuri vor fi anulate temporar, în toată țara. Sunt afectate inclusiv rute care trec prin Cluj 1

 în perioada  22 – 27 iunie 2022

  • trenul IR 75 Budapesta – Brașov se anulează pe distanța Arad – Simeria – Brașov și circulă conform graficului de circulație în relația Budapesta – Lokoshaza – Curtici – Arad.

 în perioada 22/23 iunie  – 27/ 28  iunie 2022

  • trenul IR 1763 se anulează pe distanța Cluj Napoca – Teiuș – Simeria – Arad – Timișoara Nord și circulă conform graficului de circulație în relația Iași – Cluj Napoca. 

în perioada  23 – 27 iunie 2022 

  • trenul IR 1738 Coșlariu – Teiuș – Cluj Napoca se anulează. 

în perioada  23/24 iunie  – 27/28  iunie 2022 

  • trenul IR 472 București Nord – Budapesta se anulează pe distanța Brașov –  Sibiu – Ilia – Radna – Curtici – Lokoshaza – Budapesta și circulă conform graficului de circulație în relația București Nord – Brașov.
  • trenul IR 473 Budapesta – București Nord se anulează pe distanța Budapesta – Lokoshaza – Curtici – Radna – Ilia – Sibiu – Brașov și circulă conform graficului de circulație în relația Brașov – București Nord.
  • trenul IR 346 București Nord – Curtici – Budapesta Keleti -Viena se anulează pe distanța București Nord – Predeal – Brașov – Sighișoara – Coșlariu – Simeria – Arad și circulă conform graficului de circulație  în relația Arad – Curtici – Lokoshaza – Budapesta Keleti – Viena. Pe distanța Brașov (plecare ora 15.20)  – Sighișoara – Teiuș – Războieni – Cluj Napoca (sosire ora 21.38) va circula ca tren IR 12739.
  • trenul IR 1922 Arad – Simeria – București Nord – Mangalia se anulează pe distanța Arad – Simeria și circulă conform graficului de circulație în relația Simeria – Târgu Jiu – Craiova – Videle – București Nord – Mangalia.

în perioada  23 – 28 iunie 2022

  • trenul IR 74 Brașov – Budapesta se anulează pe distanța Brașov – Simeria – Arad și circulă conform graficului de circulație în relația Arad – Curtici – Lokoshaza – Budapesta.

în perioada  23/24 iunie  – 28/29 iunie 2022

  • trenul IR 1765 Timișoara Nord – Arad – Simeria – Cluj Napoca – Iași se anulează pe distanța Timișoara Nord – Arad – Simeria – Teiuș – Cluj Napoca și circulă conform graficului de circulaţie în relația Cluj Napoca – Iași.

în perioada 24 – 28 iunie 2022

  • trenul IR 347 Viena – Curtici – București Nord se anulează pe distanța Arad – Simeria – Coșlariu – Sighișoara- Brașov –Predeal – București Nord și circulă conform graficului de circulație  în relația Viena – Budapesta Keleti – Lokoshaza – Curtici – Arad.

Călătorii care au bilete achiziționate la aceste trenuri, sunt rugaţi să meargă la stația sau agenția CFR de la care au cumpărat biletul, pentru returnarea contravalorii sau schimbarea rutei şi se pot informa cu privire la aceste aspecte la numărul de telefon 0731990129.

Andra Camelia Cordoș: „Știați că nu există niciun tren direct de la Sibiu la Timișoara,
sau că trenul care făcea pe ruta aia aproximativ 6h+ nu mai circulă de joi? sau că toate conexiunile rămase fac peste 12h+?
Apoi ne întrebăm de ce nu participă tinerii la evenimentele pe care le organizăm pentru ei,

de ce nu folosesc tinerii mijloace de transport (mai) verzi,
de ce folosirea transportului ecologic în proiectele de tineret e o utopie în România.

Știați că procentul tinerilor care se înscriu la evenimente, care confirmă participarea și care te anunță în ultimele zile că nu mai participă se apropie îngrijorător (în medie) de 50% la activitățile pe care le-am organizat în ultimele luni?

Știați că tinerii (și în special tinerii din Cluj) nu își mai permit să facă voluntariat sau să participe la activități sau să se implice în comunitățile lor pentru că mulți lucrează încă din liceu, mulți sunt la facultate și au și un job, mulți sunt epuizați de școală și de programul aiurea de la facultate, care de multe ori nu le mai permite nici măcar să aibă o masă sănătoasă într-o zi?

Când unii ne întrebați de ce nu folosim doar tacâmuri de lemn și pahare de hârtie la activitățile de tineret pe care le organizăm, v-ați uitat recent la prețurile lor în magazine? Luați în considerare și bugetul de activități pe care îl avem? Și condițiile în care lucrăm unii în medii unde uneori nici măcar apă caldă nu ai într-o școală, să speli niște căni amărâte iarna.
Știați că unele activități trebuie să le organizăm cu un buget de 32 de eur/zi/participant în care trebuie să acoperi cazare și masă și costuri de activitate etc?

Știați că mulți tineri renunță la activitățile la care se înscriu din cauza părinților care fie nu îi susțin, nu vor să le semneze acordul parental, nu înțeleg la ce le folosesc tinerilor activitățile astea cu alți tineri sau voluntariatul în general?
Știați că sistemul educațional din România este mai deconectat ca niciodată de nevoile elevilor care provin din medii cu oportunități reduse? Sau că avem elevi în clasa a 6-7-8 a în școlile din jurul orașului-comoară care reușesc cu greu să citească o propoziție cu claritate?

Știați că nici profesorii ăia care își fac treaba cu pasiune, nu mai pot?
Știați că tot mai mulți ONGiști sunt epuizați?

Știați că dintr-un grup de aproximativ 20 de tineri, cam 50% spun despre ei că au probleme de anxietate/stimă de sine scăzută etc?
Știați că încă mai sunt oameni în jurul nostru, în tot contextu ăsta, care continuă să ne sprijine în diferite moduri, cum știu ei cel mai bine, fără să ceară nimic în schimb?”

Advertisements
error: Content is protected !!