(Foto) Cluj: Imagini de poveste. Statia meteo de la Vladeasa acoperită de nămeți

Updated on decembrie 20, 2021 Iarna a transformat stația meteo de la Vlădeasa într-un loc de poveste. Stația meteo, aflată la cota 1834, este acoperită complet de nămeți.

Masivul Vlădeasa este o grupă montană a Munților Apuseni. Cel mai înalt pisc este Vârful Vlădeasa, cu o altitudine de 1.836 m.

(Foto) Cluj: Imagini de poveste. Statia meteo de la Vladeasa acoperită de nămeți 1 (Foto) Cluj: Imagini de poveste. Statia meteo de la Vladeasa acoperită de nămeți 2 (Foto) Cluj: Imagini de poveste. Statia meteo de la Vladeasa acoperită de nămeți 3
(Foto Andreea Costin / TVR Cluj)

Accesul cel mai ușor este cu mașina. Astfel, dinspre est, de la Huedin se poate lua drumul asfaltat Huedin – Sâncrai – Călata – Răchițele. Dinspre nord, accesul se poate face pe văile Săcuieului, Drăganului și Iadului, iar dinspre vest, de la Beiuș spre Stâna de Vale. Pe Valea Iadului există zilnic o cursă de autobuz până la Motelul Leșu și înapoi. De la autogara Huedin, aproape în fiecare zi este câte o cursă spre Rogojel, de unde se poate ajunge pe jos la cabana Vlădeasa.

Accesibilitatea cu trenul este limitată până la stațiile de cale ferată de pe valea Crișului Repede din nordul masivului, de unde se parcurg pe jos drumuri lungi, urmărind marcajele turistice. Stațiile cele mai apropiate de masiv sunt Valea Drăganului și Bologa.

Posibilități de cazare

Pe lângă locurile de cazare bine cunoscute, care funcționează de mai multe decenii (cabana Vlădeasa, motelul Leșu, stațiunea Stâna de Vale), în zona masivului Vlădeasa s-au construit în ultimii ani o serie de pensiuni, campinguri, hoteluri și restaurante. Cele mai multe s-au deschis de-a lungul șoselei E60 pentru traficul de tranzit, dar nu puține posibilități de cazare au apărut și în interiorul masivului, în satele Bologa, Săcuieu, Rogojel, Răchițele, Remeți, Valea Drăganului. La „Coada Lacului” Leșu precum și la Ic Ponor s-au format sate de vacanță.

Advertisements
error: Content is protected !!