Emil Boc, despre scandalul gunoaielor din București.  „Eu în 2015 am trecut printr-o criză mult mai gravă”

Updated on iunie 11, 2021 Emil Boc a făcut astăzi câteva aprecieri în legătură cu scandalul de la Sectorul 1, unde Clotilde Armand care acuză un șantaj al companiei care se ocupă de ridicatul gunoiului.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL), spune că a trecut prin momente mai grele decât cele invocat de Clotilde Armand la Sectorul 1 și că el are încredere în Prefectul Capitalei care a apreciat că nu se impune starea de alertă cerută de edilul USR.

Emil Boc, despre scandalul gunoaielor din București.  „Eu în 2015 am trecut printr-o criză mult mai gravă” 1

Eu l-am vazut pe prefectul Capitalei care coordoneaza toate serviciile deconcentrate, inclusiv Garda de Mediu care este instrumentul de baza pentru declararea unei stari de alerta in aceste situatii, ca a spus ca nu sunt intrunite conditiile legale pentru a declara starea de alerta.

Deci eu am incredere in autoritatile statului. Eu in 2015 am trecut printr-o criza mult mai grav la Cluj, am fost in prag de a nu putea sa ridic 400 de tone de deseuri zilnic din municipiu. N-am dormit zile intregi pana am gasit solutii si am dus gunoaiele la Oradea, la Targu Mures, la Sighisoara, pana am reusit sa autorizez o rampa temporara.

Nu doresc niciunui primar sa treaca printr-un asemenea stres. Vreau sa stiti ca daca nu se ridica o zi gunoiul, ca sa intri in normalitate iti trebuie 3 zile, minim”, a declarat Emil Boc, citat de stiripesurse.ro.

Primăria Sectorului 1 publică integral pe site-ul instituției decizia Curții de Apel București din data de 30 iunie 2008 prin care această instanță de judecată a anulat definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție care a stat la baza încheierii contractului dintre Consiliul Local Sector 1 și Compania Romprest Service SA, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Primarul Clotilde Armand a anunțat că a demarat acțiunea în instanță pe motiv că acest contract ”este nul din toate punctele de vedere”.

G4Media.ro a arătat cum primăria sectorului 1, condusă pe atunci de liberalul Andrei Chiliman, a semnat în 2008 contractul cu Romprest chiar în ziua anulării procedurii de achiziție.

Ar fi trebuit ca atunci, în 2008, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice să ceară în instanța anularea contractului, din moment ce procedură de achiziție nu s-a desfășurat conform legii, dar acest pas n-a mai fost făcut niciodată.

Advertisements
error: Content is protected !!