Ambulanţier din Cluj, amendat şi lăsat fără permis pentru că ducea o pacientă la spital cu viteză mult prea mare. „Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir”

Updated on ianuarie 30, 2021 Milițieni din Focșani i-au suspendat permisul unui șofer de ambulanță din Cluj pentru că mergea cu viteză ca să ducă la spital o pacientă căreia i se făcuse rău. Grav este că ambulanța a fost oprită pentru formalitățile de amendă, cu pacienta în stare aproape gravă. Șoferul din Cluj a trebuit să sune la 112 ca să solicite o ambulanță care să preia pacienta pentru că milițienii nu au vrut să-i dea amenda după ce o ducea pe pacientă la spital.

Acum două zile, Cristian a pornit de la Cluj către Galaţi, cu o pacientă pe care urma să o lase acasă. Pe drum, în judeţul Vrancea, femeii i s-a făcut rău. Ambulanţierul a decis să accelereze pentru a ajunge la spitalul din Focşani.

Ambulanţier din Cluj, amendat şi lăsat fără permis pentru că ducea o pacientă la spital cu viteză mult prea mare. „Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir” 1

Ambulanţa pe care o conducea este folosită la transportul pacienţilor stabili, nu este dotată cu girofar şi sirenă. Atunci, un echipaj de la Rutieră l-a oprit, anunță Observator Tv.

Cristian Marcu, ambulanţier: Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru că am încălcat legea, am depăşit limita de viteză. L-am rugat să mergem în unitatea UPU, să întocmim procesul acolo, şi din nou a refuzat.

Angela Zaharia, pacientă: Mi-au pus viaţa în pericol. Eu dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui.

Atunci bărbatul a decis să sune la 112, să relateze cele petrecute şi să ceară ajutor.

Cristian Marcu, ambulanţier: Au mai venit două echipaje de Poliţie la faţa locului şi unul dintre ele m-a ajutat să ajung de urgenţă la UPU Focşani.

Codruţa Neagu, manager Spitalul Judeţean Focşani: Atacuri de panică, tulburări anxio-depresive în tratament. Doamna este cu un carcinom mamar stâng.

Medicii au reuşit să o stabilizeze, după care au transferat-o la Galaţi. Reprezentanţii Poliţiei din Vrancea susţin că agentul a respectat legea.

Lidia Braşoveanu, purtător de cuvânt IPJ Vrancea: Viteza a fost de 142 de kilometri pe oră. Aşa s-a înregistrat pe aparatul radar. Conducătorul auto a fost sancţionat conform OUG 195 din 2002 republicat, fiind dispusă măsura complementară a reţinerii permisului pentru o perioadă de 90 de zile.

Octavian Blăjan, avocat: Atipicitatea cazului este dată tocmai de faptul că era în timpul serviciului, cu maşina de serviciu, cu ambulanţa, avea un pacient a cărui stare de sănătate s-a agravat.

Deocamdată, tânarul din Cluj rămâne cu permisul suspendat, iar pacienta pe care o transporta este încă internată.

Advertisements
error: Content is protected !!