Soluție inovatoare în lupta COVID-19 implementată la scările de bloc din Cluj Napoca și Florești

Updated on decembrie 4, 2020 Numeroase Asociatii de Proprietari din Cluj-Napoca au gasit o solutie inovatoare care sa ii aduca mai aproape de normalitatea pre-pandemica: manere antimicrobiene PureHandle.

Din dorinta de a crea un spatiu cat mai sigur pentru locatari, presedintii asociatiilor de proprietari au incercat diferite moduri de reducere a interactiunii dintre persoanele care locuiesc in acelasi imobil. Printre acestea s-au numarat purtarea mastilor in afara locuintei, amplasarea covoarelor cu solutii dezinfectante in scara blocului, sterilizarea frecventa a spatiilor comune si amplasarea dozatoarelor cu gel dezinfectant la intrările in bloc.

Soluție inovatoare în lupta COVID-19 implementată la scările de bloc din Cluj Napoca și Florești 1

Chiar si asa, au ramas problema curatarii constante a manerului usii de intrare, obiect uzitat cu precadere de catre toti locatarii si problema costurilor ridicate pe termen lung, inoportune in contextul Sars-CoV-19. Facand un calcul simplu, pentru o scara de bloc avem nevoie de un dozator care costa in medie 80 RON. De asemenea, avem nevoie de dezinfectant, al carui preteste in medie de 200 RON / 5 l. Daca in scara locuiesc 150 de persoane, care folosesc dezinfectantul de la intrare de doua ori pe zi, intr-o cantitate de minim 3 ml asa cum este recomandat de specialisti, acesta va avea o durata de viata de 5 zile. Asadar, pe luna cheltuielile cu solutia dezinfectanta se ridica in medie la 1 400 RON.

„Am intalnit manerul antimicrobian prima data atunci cand am facut o vizita la medic, lucru care mi-a atras atentia si m-a facut sa fiu increzator in eficienta pe care specialistii au demonstrat-o.Am urmat modelul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, care a implementat si testat solutia deja. Rezultatele la care medicii au ajuns m-au determinat sa propun montarea manerelor antimicrobiene PureHandle® si in scara blocului, avand siguranta ca locatarii vor fi mai protejati atat in timpul pandemiei, cat si dupa ce pandemia se va sfarsi.” – Popescu Daniel, presedinte al Asociatiei de Proprietari din Floresti.

Soluție inovatoare în lupta COVID-19 implementată la scările de bloc din Cluj Napoca și Florești 2 Soluție inovatoare în lupta COVID-19 implementată la scările de bloc din Cluj Napoca și Florești 3

In urma consultarii membrilor Asociatiei de Proprietari, au luat decizia de a monta manere antimicrobiene PureHandle. Aceasta decizie a fost sustinuta de raportul calitate – pret,reprezentand o investitie pe termen lung. Manerul este tratat cu o tehnologie antimicrobiana si are integrati ioni de argint, care asigura stoparea multiplicarii si transmiterii virusurilor,bacteriilor si ciupercilor. Astfel, chiar si atunci cand o persoana atinge cu mainile neigienizate manerul usii blocului, tehnologia creata de Pure Handle nu lasa lucrurile sa devina un pericol pentru locatari, fiind un mediu mai sigur cu 99% decat suprafetele care nu au fost tratate.

Alte motive pentru care am ales manerele antimicrobiene sunt existenta certificarilor la nivel international din partea a doua institute din Germania si Italia, certificari care au fost validate side catre Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Totodata, tehnologia antimicrobiana cu ioni deargint PureHandle® a fost deja testata si pe plan local, in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, avand astfel certitudinea ca locatarii vor avea parte de o alternativa responsabila pentru sanatatea lor. Aceste manere asigura, de asemenea, auto-igienizare, reusind sa ramana curate 24/7, fiind usor de intretinut si reprezentand un plus de confort pentru oameni care fac parte din comunitatea noastra.

„In primul rand, am luat decizia de a monta manerul antimicrobian pentru ca a fost testat indiferite locatii din Cluj-Napoca, cum ar fi spitalele, scolile si clinicile private, iar ulterior a fost recomandat de cadrele medicale. Un alt motiv pentru care am ales aceasta varianta este costul avantajos pentru o solutie de lunga durata, locatarii alocand o suma modica.” – Ana Ceclan,membra a Asociatiei de Proprietari Strada Alexandru Vaida Voievod, Cluj-Napoca.

Analizand spatiile care au dorit sa devina mai sigure in Cluj-Napoca prin intermediul acestei metode, si anume Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Spitalul de Copii, Sectia Clinica Obstetrica-Ginecologie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinicde Boli Infectioase Cluj-Napoca si o parte a centrelor de testare COVID-19, am considerat ca poate fi solutia ideala si pentru Asociatiile de Proprietari.

In acest demers al Asociatiei de Proprietari X li s-au alaturat si: Asociatia de Proprietari Strada Florilor, numarul 200, Floresti; Asociatia de Proprietari Strada Padurii, numarul 17, Floresti; Asociatia de Proprietari Strada Sesul de Sus, numarul 186, Floresti; Asociatia de Proprietari Strada Anton Pann, numarul 28, Cluj-Napoca, Asociatia de Proprietari Strada Alexandru VaidaVoievod, numarul 59, Cluj-Napoca.

Doctor Mirela Smeianu, medic epidemiolog in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca declara: „Bolile infectioase au numeroase cai de transmitere, printre care si transmiterea indirecta prin intermediul suprafetelor contaminate. Primul contact la intrarea in orice institutie este reprezentat de manere. Folosirea acestor manere antimicrobiene cu ioni de argint asigura intreruperea transmiterii indirecte, prin scaderea numarului de agenti patogeni de pe suprafata lor, astfel se mentine starea de igiena a acestora intre procesele de dezinfectie efectuate de personalul de curatenie. In urma testelor de autocontrol recoltate de la nivelul acestor manere antimicrobiene, nu s-au evidentiat cresteri de unitati formatoare de colonii (UFC)”

Advertisements
error: Content is protected !!