Ambulanța Cluj este sufocată. La Timișoara, Primăria pregătește microbuze pe care să le folosească, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii la spital

Updated on noiembrie 10, 2020 Serviciul de Ambulanță Cluj este supraaglomerat din cauza intervențiilor COVID-19, care merg în paralele cu accidentele și celelalte urgențe.

„Instituția este supraaglomerată atât de apeluri, cât și de solicitări de recoltări, consultații, și, să nu uităm, rămân și celelalte urgențe. Accidentul vascular rămâne la fel, accidentul de circulație rămâne la fel, cu sau fără COVID.

Ambulanța Cluj este sufocată. La Timișoara, Primăria pregătește microbuze pe care să le folosească, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii la spital 1

Personal nu va fi niciodată suficient față de numărul de cereri în momentul de față, dar nu va fi suficient nici în spital, nici în alte unități sanitare. Ideală ar fi o suplimentare de personal, dar o suplimentare de personal înseamnă să ai și mașini mai multe…”, spune directorul Serviciului de Ambulanță Cluj, dr. Horia Simu, pentru EBS Radio.

Problemele de persoanal sunt cu atât mai acute cu cât luna trecută au apărut și primele cazuri de COVID-19 în rândul angajaților Ambulanței Cluj. „Există personal care e în perioada celor două săptămâni, există personal care a trecut prin boală, există personal în izolare. Din fericire, și să rămână așa, nu am fost cazuri grave, cum se întâmplă în județele din jur,” spune Horia Simu.

Pentru a rezolva această problemă, la Timișoara, primarul Dominic Fritz a declarat că va pregăti microbuze de la Societatea de Transport Public pe care le va pune la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş.

„Suntem într-o situaţie în care ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă. Încercăm să găsim maşini de la societăţile comericale din subordinea Primăriei să le punem la dispoziţia SAJ pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu trebuiască să folosim ambulanţe.

Pregătim microbuze de la STPT (Societatea de Transport Public Timişoara – n.r.), pe care să le folosim, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii la Babeş (Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara – n.r.) pentru recoltarea probelor. Avem pregătite microbuzele de la Societatea de Transport”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Advertisements
error: Content is protected !!