Băiețelul de 9 ani din Oradea, rănit grav în accidentul de autocar produs pe Autostrada Soarelui pe 22 iunie, în care a murit și antrenorul Marius Coman, a decedat. Informația a fost anunțată public marți de Federația Română de Baschet și a fost confirmată de reprezentanții spitalului în care era internat.
„Din păcate, a fost declarat decesul băieţelului în noaptea de luni spre marţi, spre dimineaţă”, a declarat BIHOREANULUI dr. Raluca Alexandru, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
Răzvan Ţârlea fusese internat în stare extrem de gravă după accident, cu traumatisme multiple, printre care o leziune craniană severă, traumă toracică şi plăgi provocate de cioburi. Medicii l-au resuscitat iniţial şi l-au menţinut intubat şi ventilat mecanic în secţia de terapie intensivă, dar în ciuda eforturilor depuse, starea lui de sănătate s-a deteriorat progresiv.
De aproximativ două săptămâni, micuțul se afla în moarte cerebrală. În mesajul Federaţiei Române de Baschet, băiatul este descris drept „un copil curajos, plin de lumină şi speranţă”, care „a luptat până în ultima clipă”. FRB a mai anunţat și că Festivalul Naţional de Babybaschet, care se desfăşoară anual la Costineşti și spre care se îndrepta Răzvan în momentul tragicului accident, va purta numele lui.
Cu toată durerea din sufletul lor, părinții băiețelului și-au dat acordul pentru prelevarea de organe, atunci când au realizat că fiul lor nu mai are șanse să își revină, după ce a suferit un accident. Astfel, prin transplant, inima, ficatul și rinichii au salvat viețile a patru copii de 10, 11 și 12 ani, la București și la Târgu Mureș, a informat oficiuldestiri.ro.
Operația de transplant hepatic care a avut loc marți dimineață, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, a salvat viața unui copil de 12 ani. Copilul se afla pe lista de așteptare a pacienților cu afecțiuni hepatice, pentru transplant de ficat. Copilul a fost detubat, marți seara, este stabil și echilibrat, au dezvăluit, pentru Oficiul de stiri, surse medicale.
Inima bate, acum, în pieptul unei fetițe de 10 ani, după un transplant realizat de echipa de chirurgi ai Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.
Cei doi rinichi au salvat viața a doi copii, în vârstă de 11 și 12 ani, la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal, Institutul Clinic „Fundeni”. Cele două transplanturi renale au fost efectuate, în cadrul clinicii de la Fundeni, de către conf. Dr. Cătălin Baston ( de la Institutul Clinic „Fundeni”) și de Dr Mircea Andriescu (de la Spitalul „Grigore Alexandrescu).
Un mesaj emoționant postat de Prof. Univ. Dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii din Târgu Mureș, descrie momentul în care Daria, o fetiță de 10 ani, a primit o inimă și o nouă șansă la viață.
„Daria are o inimă nouă. Un nou început, o nouă șansă la viață. Astăzi, la doar 10 ani, Daria a primit darul cel mai de preț: o inimă nouă. De mai bine de un an, o ținea în viață un dispozitiv de asistare circulatorie (LVAD), care i-a fost sprijin neobosit în lupta cu o inimă obosită. A fost un drum lung, greu, presărat cu speranță, așteptare și multă putere.
Miracolul a venit sub forma unui gest de neimaginat, din partea unei familii copleșite de durere. Donatorul, un băiețel, victimă a unui tragic accident rutier, a devenit salvatorul Dariei și al altor copii care aveau nevoie disperată de o șansă la viață. În pofida unei suferințe imposibil de cuprins în cuvinte, părinții acestui copil au avut tăria și generozitatea de a spune „da” donării de organe – o decizie care a luminat întunericul din alte suflete.
Echipa de chirurgi ai Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș s-a deplasat în cursul nopții la București, acolo unde a fost realizată prelevarea cordului”, a transmis dr. Horațiu Suciu, pe pagina sa de Facebook.