Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit în Ardeal și a dat semnalul pentru regionalizare: „Dacă s-ar fi dezvoltat România într-o astfel de logică, sunt ferm convins că, în acest moment, nu ar fi părăsit atât de mulţi români țara”

Updated on aprilie 11, 2025 Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit în Ardeal și a dat semnalul pentru regionalizare: „Dacă s-ar fi dezvoltat România într-o astfel de logică, sunt ferm convins că, în acest moment, nu ar fi părăsit atât de mulţi români țara” 1

Aflat la Zalău, Marcel Ciolacu dat un semnal clar spre regionalizare. Politica Guvernului de dezvoltare a infrastructurii este aceea de a crea un echilibru între regiunile ţării, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu, adăugând că dacă România s-ar fi dezvoltat într-o astfel de logică, nu ar fi părăsit ţara atât de mulţi români în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit în altă parte.

Şeful Executivului a participat la semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru Lotul Meseş – Autostrada Transilvania, tronsonul cuprins între Poarta Sălajului şi Nuşfalău.

„Este ultimul tronson din A3 care nu era contractat, din Autostrada Transilvania. O perioadă de timp, cu adevărat, a fost o aplecare mult mai mare pe zonele unde România nu avea niciun fel de autostradă, dar, cu prezenţa noastră, astăzi, aici am vrut să arătăm foarte clar că nicio zonă a României nu va fi lăsată în urmă. Dimpotrivă, toată politica a fost de a crea un echilibru.

Dacă s-ar fi dezvoltat România într-o astfel de logică, sunt ferm convins că, în acest moment, nu ar fi părăsit atât de mulţi români România, să-şi caute un loc de muncă mai bine plătit în altă parte. Este un record, este o zi istorică aş putea spune, pentru că avem cea mai mare valoare contractată pe zona de infrastructură rutieră, peste 6 miliarde de lei, mai exact 6,62 miliarde de lei fără TVA”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul a punctat că în localitatea Meseş va fi cel mai lung tunel rutier din România, de aproximativ 2,89 kilometri, şi a subliniat, în context, importanţa investiţiilor în metroul bucureştean şi a celui programat a fi realizat la Cluj-Napoca.

„În aceeaşi zi, două recorduri contractate, le urez succes constructorilor. Altfel, un constructor cu care ne-am văzut şi ieri la magistrala M6, unul dintre tronsoanele de la metrou, şi atunci vorbeam cu domnul ministru al Transporturilor, cu domnul Grindeanu, contractul de la metrou a fost semnat în anul 1999 de către preşedintele Emil Constantinescu.

Mai mult, la un moment dat, un ministru al Transporturilor, altul decât domnul Bode, de la altă formaţiune politică, a şi anulat acel contract, uitând totuşi că dezvoltarea unei capitale nu se poate face fără metrou. Cum nici dezvoltarea Clujului nu se va putea face, în viitor, fără metrou. Şi ieri ştiţi că am trecut, domnule primar, prin şedinţa de guvern, şi varianta ocolitoare, metropolitană, cu adevărat cam scumpă, dar am înţeles că sunt nişte lucrări excepţionale, vreo 42 de kilometri”, a mai declarat Ciolacu.

La eveniment au mai participat, între alţii, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, deputatul PNL, Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Advertisements
error: Content is protected !!