(Foto)„Prețuri de Cluj”. Scumpiri masive în piețele din Cluj! Cât costă acum legumele și carnea de miel

Updated on aprilie 2, 2025 Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România au postat câteva imagini pe pagina oficială de Facebook cu prețurile practicate în piețele din Cluj Napoca.

Prețurile mărfurilor alimentare și ale celor nealimentare au crescut cu cel puțin 5 procente, comparativ cu anul anterior. În funcție de natura produsului – alimentar sau nu – scumpirea pornește de la câțiva lei și ajunge la câteva zeci de lei.

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania atrage atenția asupra prețurilor ridicate la alimentele din piețe: „Prețuri de Cluj: carcasa miel 60 lei/kg; castraveti 25 lei/kg; varză românească 12 lei/kg; ridichi 4 lei/legatura; ceapa 3 lei/legatura!!!”

(Foto)„Prețuri de Cluj”. Scumpiri masive în piețele din Cluj! Cât costă acum legumele și carnea de miel 1 (Foto)„Prețuri de Cluj”. Scumpiri masive în piețele din Cluj! Cât costă acum legumele și carnea de miel 2 (Foto)„Prețuri de Cluj”. Scumpiri masive în piețele din Cluj! Cât costă acum legumele și carnea de miel 3 (Foto)„Prețuri de Cluj”. Scumpiri masive în piețele din Cluj! Cât costă acum legumele și carnea de miel 4 (Foto)„Prețuri de Cluj”. Scumpiri masive în piețele din Cluj! Cât costă acum legumele și carnea de miel 5

Alimentele și produsele nealimentare s-au scumpit
La începutul anului 2025, o serie de produse alimentare au înregistrat creșteri ale prețurilor. Prima pe listă se află margarina, care a înregistrat o creștere de 19,52%. Lista este completată de fructele proaspete, pentru care putem plăti cu 11,05% mai mult. Pentru alte legume și conserve de legume, s-a înregistrat o creștere cu 10,66%.

Tot la începutul acestui an, majorări ale prețurilor s-au înregistrat și în cazul mărfurilor nealimentare. Pentru detergenți, putem plăti cu 11,97% mai mult. În cazul articolelor chimice, prețurile s-au majorat cu 8,86%. Nici serviciile nu scapă de schimbări de preț. Serviciile poștale sunt mai scumpe cu 19,14%, iar serviciile de igienă și cosmetică sunt mai scumpe cu 11,45%. În cazul serviciilor de apă, canal, salubritate, prețurile sunt mai mari cu 12,41%, arată Digi24.ro.

Advertisements
error: Content is protected !!