Reguli noi pentru bagaje și check-in! O companie low-cost care operează si pe Aeroportul Cluj face schimbări și introduce o amendă

Updated on martie 27, 2025 Reguli noi pentru bagaje și check-in! O companie low-cost care operează si pe Aeroportul Cluj face schimbări și introduce o amendă 1

Compania aeriană low-cost Ryanair anunță o serie de schimbări în regulamentele interne. Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair a introdus o nouă amendă, iar aceasta va fi aplicată pasagerilor care ajung la ghișeul de check-in cu mai puțin de 40 de minute înainte de ora de zbor.

Ei vor fi obligați să plătească o taxă de 100 de euro pentru întârziere, potrivit profit.ro.

Reprezentanții companiei aeriene explică faptul că această amendă a fost introdusă pentru a crește punctualitatea zborurilor. Ei subliniază că pasagerii care sosesc în ultimul moment întârzie plecările și afectează programul zborurilor, transmite delfi.lt.

Ryanair a reconfirmat recent că va renunța complet la biletele de îmbarcare tipărite și va trece integral la check-in digital. Operatorul transmite totuși că își va amâna trecerea la cărțile de îmbarcare 100% fără hârtie până la începutul programului său de iarnă, pe 3 noiembrie 2025. Măsura trebuia apicată, inițial, din luna mai.

În cazul bagajelor supradimensionate se poate aplica o taxa la poarta, amendă care poate ajunge până la 70 de euro, înainte era de 60 de euro. În prezent, Ryanair operează mai multe rute spre și către Aeroportul Cluj: Bruxelles Charleroi (Belgia), Dublin (Irlanda), Londra Stansted (Regatul Unit – Anglia), Milano Bergamo (Italia) și Paris Beauvais (Franța).

Ryanair scoate la vânzare un abonament anual cu 79 de euro. Ce beneficii vor avea călătorii
Ryanair, cea mai mare companie aeriană europeană după numărul de pasageri, a anunţat luni lansarea unui serviciu de abonament anual, la un preţ de 79 de euro (aproximativ 85 de dolari) pe an, transmite Reuters.

Compania irlandeză a precizat că serviciul, denumit „prime”, va fi disponibil iniţial pentru un număr limitat de 250.000 de membri. Dacă se va atinge capacitatea maximă, Ryanair ar putea obţine venituri anuale de 19,75 milioane de euro din acest program, informează observatornews.ro.

Abonamentul face parte dintr-o tendinţă tot mai vizibilă în industria turismului low-cost, unde companiile încearcă să fidelizeze clienţii prin oferte personalizate şi costuri predictibile. Abonamentul le va oferi membrilor locuri rezervate, asigurare de călătorie şi acces la reduceri lunare pentru bilete.

Compania concurentă Wizz Air a lansat anul trecut serviciul „MultiPass”, care permite blocarea preţului unui zbor pe lună şi oferă opţiuni pentru bagaj de cală şi îmbarcare prioritară.

De asemenea, platforma spaniolă de rezervări online eDreams ODIGEO are un serviciu propriu denumit tot „prime”, care oferă reduceri, rambursări pentru bilete şi posibilitatea de a păstra preţul unui bilet pentru o perioadă determinată.

Advertisements
error: Content is protected !!