Antreprenorul Construcții Erbașu a început în forță lucrările pe sectorul Suplacu de Barcău – Chiribiș, parte a Autostrăzii Transilvania (A3). În momentul de față, constructorul are mobilizați în șantier 75 de muncitori și 50 de utilaje, care execută următoarele lucrări:
– platforme pentru piloți;
– drumuri tehnologice;
– pregătiri pentru execuții terasamente;
– aprovizionare cu materiale.
Organizarea de șantier este complet funcțională, iar stațiile pentru producerea betonului și a asfaltului sunt montate. Numărul muncitorilor și utilajelor va crește gradual în șantier, în funcție de fiecare etapă a lucrărilor, a anunțat directorul CNAIR, Cristian Pistol.
Pe această secțiune se vor construi inclusiv:
– 3 viaducte;
– 8 pasaje;
– 8 poduri, din care unul în lungime de 1.650 metri peste lacul de acumulare de la km 6+665;
– parcare de scurtă durată de tip S1;
– Centru de Întreținere și Coordonare.
Valoarea contractului este de 884,12 milioane lei (fără TVA), iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027. Lucrările pe secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) trebuie finalizate în termen de 18 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a fazei de execuție (20.01.2025).
„Vom realiza 26,35 km esențiali pentru infrastructura rutieră majoră din România, care vor cuprinde: un nod rutier, o bretea de întoarcere pe autostradă, 19 structuri (poduri, viaducte, pasaje), o parcare de scurtă durată de tip S1, precum și un centru de întreținere și coordonare. Totodată, pentru realizarea acestei secțiuni, vom reloca o serie de drumuri existente, inclusiv un drum național, drumuri județene și drumuri comunale, iar pe un sector de aproximativ 2 km, vom executa lucrări de relocare a utilităților și de eliberare a amplasamentului din cadrul câmpului petrolier Suplacu de Barcău”, a transmis recent Construcții Erbașu.