Tânărul profesor de matematică care îi face pe elevii de nota 3 să ia 9 sau 10

Updated on ianuarie 24, 2025 Tânărul profesor de matematică care îi face pe elevii de nota 3 să ia 9 sau 10 1

Un tânăr profesor din Câmpina demonstrează că schimbarea este posibilă. Mihail Iordache, un profesor de matematică din Câmpina, consideră că fiecare copil poate deveni un performer, indiferent de unde începe. Tânărul are o abordare diferită , dar și pasiune pentru ceea ce face, iar astfel a transformat viețile a sute de copii. Metodele lui de predare sunt creative și de succes.

Dascălul are în pregătire 200 de copii și reușește să îi aducă de la nota 3 sau 4 la 9 sau 10. Anul trecut, 31 din elevii săi au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat, potrivit observatorulph.ro.

„Când un elev vine la mine, prima dată îl întreb ce dorințe, ce obiective are. Îl chem apoi la o testare. Nu e nimic dacă e de 3 sau 4, insist până ajunge la 9 sau 10. Dacă spune că vrea să dea la Automatică, îi dau un fel de testare, dacă îmi spune că vrea să treacă de examenele naționale primește o testare diferită. Acesta este primul pas.”, spune Mihail Iordache.

Pentru Mihail, matematica nu este doar o materie, ci o „limbă” pe care oricine o poate învăța, inclusiv copiii diagnosticați cu sindrom Down sau cei din medii defavorizate.

„Pe mine mă interesează rezultatele. De la copilul de corigență, să scot performer. Matematica e aidoma unui proces de gătit. Nu ai voie să arzi etape. Ai omis un ingredient, ai ratat rezultatul corect. Eu învăț copilul să învețe și să treacă totul prin filtrul gândirii logice. Mă încăpățânez să fac asta, chiar dacă stau cu el și șapte, opt ore într-o zi”, spune el.

Tânărul a absolvit Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, iar în 2022 a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București. Tot de atunci și-a deschis centre de meditații în Câmpina și București.

Elevii sunt împărțiți în grupe omogene, astfel încât fiecare elev să poată învăța fără presiunea de a ține pasul cu alții mai avansați.

Am 150 de copii cu care lucrez la Câmpina și alți 50 în București. 31 dintre cei din Câmpina sunt copii nevoiași pe care îi meditez gratuit. Am și șapte elevi cu sindrom Down pe care niciun profesor nu i-a vrut fiindcă e mai dificil de lucrat cu ei.

Nu toți se acomodează cu stilul meu, însă, pe mine mă interesează rezultatul final. Asta le zic de când ne cunoaștem: o să scot ce e mai bun din tine, dar trebuie să te acomodezi cu stilul meu de a te face să pricepi matematica”, detaliază Mihail, citat de libertatea.ro.

În plus, folosește metode neconvenționale pentru a-i motiva pe elevi să învețe chiar și în momentele de relaxare.

„La ora 22.00 le dau un test pe WhatsApp. Îi întreb, de exemplu, care este teorema sinusului. În funcție de ordinea în care răspund, le acord niște puncte și atunci când acumulează 50 de puncte beneficiază de o ședință gratuită. În felul acesta sunt stimulați să fie atenți.

Vreau să-i fac să învețe și când sunt la coadă la cumpărături. În loc să stea pe Tik Tok, răspund la întrebări. În felul acesta, ei învață și nici nu își dau seama de asta.”, povestește tânărul.

Elevii sunt testați și ca la un examen adevărat, pentru a învăța să stăpânească emoțiile.

Advertisements
error: Content is protected !!