Realizatorul TV Dan Negru a anunțat marți că ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale din acest an, calculând câți bani decontează AEP pentru cei care intră în cursa electorală și obține suficiente voturi.
„Mă gândesc să candidez la prezidențiale, că e o afacere bună. Un candidat la președinția României poate cheltui pentru campania electorală până la 66 de milioane de lei. Legea spune că poți să cheltui echivalentul a 20.000 de salarii minime, iar statul îți rambursează banii dacă obții 3% din voturi. Adică, dacă votează 10 milioane de oameni, 3% înseamnă 300.000 de voturi”, a scris Negru pe pagina sa de Facebook, conform Hotnews.
Vedeta TV a calculat câte voturi poate obține în cursa pentru Cotroceni după ce a însumat totalul urmăritorilor săi pe paginile de social media.
„Păi să ne organizăm: pe pagina de Facebook suntem 800.000, mai avem vreo 500.000 pe TikTok, încă 100.000 pe canalul meu de YouTube, peste 200.000 pe Insta și vreo 60.000 pe LinkedIn. Deci luăm lejer cele 300.000 de voturi și recuperăm banii de la stat”, a concluzionat realizatorul de televiziune.
„După aia îi împărțim și ne doare-n _ de candidatură. E un business bun?”, s-a întrebat Negru. Acesta și-a îndemnat fanii să nu distribuie postarea în care anunță că se gândește să candideze pentru cea mai înaltă funcție în stat, precizând că îi va fi împrumutat modelul de businnes.
„Vă rog să nu share-uiți această postare, ca să nu afle Brenciu, Tzancă sau Smiley care au și ei comunități prin online și o să ne fure ideea de afacere”, a mai scris vedeta de la Kanal D.
Ilie Bolojan: Anularea alegerilor prezidențiale este un lucru ȘOCANT / Posibilitatea reluării turului 2 „nu există”
„Anularea turului doi al alegerilor prezidențiale este un lucru șocant”, a declarat Ilie Bolojan, într-un interviu la Digi24, conform Gandul.
Însă, analizând ce s-a întâmplat în lumea occidentală, în tururile de scrutin organizate, Bolojan transmite că, pe rețelele de socializare, „se creează diversiuni” cu scopul de a scădea încrederea în autorități și de a face ca sistemele politice „să se pulverizeze.
Este cât se poate de clar că anularea turului doi al alegerilor prezidențiale a fost un lucru care nu s-a mai întâmplat. Este un lucru șocant. Orice s-ar spune, pentru noi a fost o situație excepțională. Dar, trebuie să discutăm foarte deschis.
Dacă ne uităm pe rețelele sociale, dacă analizăm ce s-a întâmplat în lumea occidentală în aceste campanii electorale, vom vedea că în afară de supărările justificate, de polarizările politice cu mare energie, cu o bună organizare, se creează diversiuni, se speculează orice fel de divergență în societate, pentru a scădea încrederea în autorități, pentru a face ca sistemele politice să se pulverizeze, practic, în așa fel încât aceste țări să nu mai aibă capacitatea de reacție, să nu mai poată acționa, să spunem unitar, a declarat liderul liberalilor.