Turiştii care au lasat în urmă agitaţia oraşului şi s-au refugiat la munte, în staţiunea mai puţin cunoscută, Râuşor, din masivul Retezat, judeţul Hunedoara. Are o pârtie ideală pentru începători, iar cei mici au profitat de atenţia instructorilor de schi şi au învăţat câteva mişcări.
Zăpada din belşug a unit iubitorii sporturilor de iarnă pe domeniul schiabil, extins de la 350 de metri de pârtie, la 3.700 de metri. Fie că au ales schiurile, snowboardul sau chiar săniuşul, turiştii de toate vârstele s-au distrat de minune, scrie observatornews.ro.
Cu ajutorul telescaunului, turiştii au ajuns până la cota 1560, unde distracţia a fost garantată. „Este foarte frumos, telescaunul este unul superb, zăpada este una foarte pufoasă”. Mulţi copii au încălţat pentru prima dată clăparii şi au desluşit tainele sporturilor de iarnă cu ajutorul instructurilor.
„Eu am venit din Spania şi de obicei nu am fost niciodată la munte şi mi-am dorit să încerc să schiez. M-a ajutat să îmi depăşesc frica şi acum îmi place foarte mult să schiez„, a declarat o tânără.
Deşi staţiunea din Retezat nu este una mare sau foarte cunoscută, Râușor oferă o atmosferă liniştită şi multe trasee montane de-a dreptul superbe. Pentru copii, patru ore pe pârtie costă 80 de lei, iar pentru adulți preţul ajunge la 100 de lei.
Zona montană de agrement Râușor (Stațiunea Râușor) a apărut după ce, în urmă cu aproximativ 40 de ani, aici a fost ridicat motelul Râușor. După 1990 aici s-au construit peste 50 de case de vacanță și pensiuni, care au transformat locul într-o zonă căutată de iubitorii sporturilor de iarnă.
Astăzi la Stațiunea Râușor funcționează trei pârtii de schi. Practic, domeniul schiabil de aici s-a extins de la 350 de metri de pârtie la 3.500 de metri. Acum, sunt trei variante de coborâre. Varianta ușoară, ce pornește din vârful vechii pârtii, pentru începători, varianta medie și Pârtia Neagră, pentru avansați, informează gohunedoara.com.
Două teleschiuri vor face mai facil urcușul pentru schiori. Unul este instalat în partea de jos și va transporta câte două persoane, iar celălalt în partea de sus transportă câte o persoană.
Ca să ajungeți la Râușor trebuie mai întâi să ajungeți în comuna Râu de Mori. Din Cluj, drumul se poate parcurge în aproximativ 2 ore 30 cu mașina. Aveți ocazia să treceți prin Suseni, acolo unde ați putea vizita, vara, dar și iarna, mănăstirea Colț și Cetatea Colț, pe care Jules Verne avea s-o facă faimoasă prin romanul său “Castelul din Carpați”.