Orădean, ironic după ce Primăria Cluj a renunțat la artificiile din noaptea de Revelion: „Ce ar fi dacă în Cluj nu s-ar mai circula cu mașina, fiindcă mai multe animale mor din cauza mașinilor”

Updated on ianuarie 3, 2025  

Orădean, ironic după ce Primăria Cluj a renunțat la artificiile din noaptea de Revelion: „Ce ar fi dacă în Cluj nu s-ar mai circula cu mașina, fiindcă mai multe animale mor din cauza mașinilor” 1
default

Un orădean a aprins o nouă dezbatere online, după ce a ironizat decizia Primăriei Cluj-Napoca de a renunța la focurile de artificii de Revelion.

Orădeanul a sugerat, într-un ton sarcastic, că interzicerea totală a circulației auto în oraș ar fi o măsură mult mai eficientă pentru protejarea animalelor, având în vedere numărul de accidente rutiere în care sunt implicate aceste vietăți.

„Am înțeles că în Cluj nu s-au ținut focurile de artificii, mulțumesc că Oradea nu-i chiar așa de “bună”, ca să protejeze animalele. M-am gândit să facem o chestie: ce ar fi dacă în Cluj nu s-ar mai circula cu mașina, fiindcă mai multe animale mor din cauza mașinilor care le lovesc pe stradă, decât de la focurile de artificii. Nu mai umblați cu mașinile.”, a transmis orădeanul pe rețelele de socializare, potrivit stiridecluj.ro.

Primăria orașului Cluj-Napoca a decis să renunțe la focurile de artificii în noaptea de Revelion, oferind, în schimb, un spectacol de drone și de lumini la petrecerea din centrul orașului.

O motivație ține de respectul față de animale. În Cluj-Napoca sunt înregistrați oficial peste 56.000 de câini și zeci de mii de pisici, la care se adaugă alte animale și păsări, a explicat Emil Boc.

„Pe de altă parte, este o formă de respect față de animalele de companie și pentru animale în general. În Cluj-Napoca avem peste 56.000 de câini de companie, înregistrați oficial, zeci de mii de pisici, deci peste 100.000 de animale de companie. Dacă la acestea mai adăugăm alte animale, păsări, atunci avem o imagine mai clară cu privire la faptul că o bucurie de-a noastră de moment poate aduce foarte multe prejudicii naturi și afectează animalele.

Și atunci, dacă putem găsi un mod în care și noi să ne putem bucura de magia luminilor a dronelor, a spectacolelor de lasere, fără să afectăm mediul sau fără să aducem prejudiciu animalelor, atunci mergem pe această soluție oferită de tehnologie.

Trăim într-un secol în care avem șansa să avem alternativă la focul de artificii, iar această alternativă reprezintă spectacolul de drone, lumini lasere, care produc aceeași magie pe cer, dar fără să-i afectăm pe cei pe care îi iubim”, a mai spus Emil Boc, citat de hotnews.ro.

Advertisements
error: Content is protected !!