Cosmin Moldovan, fondator şi director general al Moldovan Carmangerie, o afacere integrată din jud. Cluj, spune că în prezent grupul are două unităţi de producţie a produselor semipreparate, iar având în vedere trendul crescător al acestui segment, antreprenorul va investi într-o nouă unitate de producţie care va fi axată doar pe acest tip de produse.
”Am depus un proiect pe măsura DR 22, proiectul nostru este eligibil, doar că s-au terminat fondurile şi acum am înţeles că se suplimentează fondurile, iar dacă situaţia politică se va stabiliza şi sperăm din tot sufletul să se stabilizeze, cred că undeva anul viitor vom semna cu contract de finanţare şi vom demara investiţia. Începând cu 2025-2026 începe investiţia, sperăm şi războiul să se termine şi să intrăm într-o normalitate”, a spus antreprenorul, citat de Ziarul Financiar.
Investiţia se ridică la circa 16,8 milioane de euro şi se va derula în localitatea Sânnicoară din judeţul Cluj.
În prezent, Moldovan Carmangerie are două ferme de bovine, o mică unitate de procesare a laptelui, o secţie de abatorizare, două unităţi de procesare carne, depozit logistic, o reşea de magazine, un magazin online, dar activează şi pe partea de restaurante.
Moldovan Carmangerie este o afacere de familie înfiinţată în 1994, în Sânnicoară (judeţul Cluj), din pasiunea pentru măcelărie a lui Ştefan şi Cosmin Moldovan, tată şi fiu. În timp, a ajuns una dintre cele mai importante companii de pe piaţa cărnii şi preparatelor de carne din judeţul Cluj.
Cosmin Moldovan spune că obiceiurile de consum se schimbă, iar categorii precum cea de mezeluri fiert-uscate nu mai sunt atât de atractive, în special pentru tineri.
”Se pare că tinerii, tinerele mame, nu mai preferă să meargă la magazin să cumpere parizelul, să meargă la brutărie să cumpere pâinea, ci dacă ar fi sendvişul gata preparat să îl pună în ghiozdan ar fi foarte bine”.