În septembrie 2024, fostul mare portar a suferit o operaţie pe cord la Spitalul Universitar din Bucureşti, scrie Antena 3. La mână am avut vreo 5 operații. Apoi mi-am pus și o proteză la genunchi… am destule operații! Când trec prin aeroport, țiuie toate aparatele alea. De 34 de ani, iau zilnic în jur de 18-20 de pastile”, spunea Duckadam, în 2020, conform Pro Sport.
Cum a devenit Helmut Duckadam “Eroul de la Sevilla”
În finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, disputată de Steaua Bucureşti şi FC Barcelona, Duckadam a reuşit să apere toate cele patru lovituri de la 11 metri ale spaniolilor. Performanţa lui Helmut Duckadam pe stadionul “Sanchez Pizjuan” din Sevilla a fost înscrisă în Cartea Recordurilor.
Cariera lui a fost întreruptă la vârsta de 27 de ani, după o intervenţie chirurgicală la braţul drept. Ulterior, a mai jucat în perioada 1989-1991 la Vagonul Arad.
La încheierea carierei, Helmut Duckadam avea în palmares 2 titluri naţionale, o Cupă a României şi o Cupă a Campionilor Europeni.
Viaţa lui Helmuth Duckadam după ieşirea din fotbal
După ieşirea din fotbal, Helmut Duckadam s-a angajat în Poliţia de frontieră, în localitatea natală Semlac, însă ulterior s-a pensionat pe caz de boală.
În 2003, a câştigat Loteria Vizelor şi a emigrat în Statele Unite, alături de prima sa soţie şi fiică, însă a revenit în ţară după doar un an. În 2004, Duckadam a intrat în politică, în Partidul Noua Generaţie.
Din 2010 până în 2020, Duckadam a ocupat funcția de președinte de imagine la FCSB, iar în 2017 a devenit cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti.
Marcel Puscas: Drum lin, Helmut