Cum au votat clujenii? Elena Lasconi vs Călin Georgescu

Updated on noiembrie 25, 2024 Elena Lasconi a fost votată de peste 30% din clujeni la alegerile prezidențiale. Aceasta a fost urmată de candidatul independent Călin Georgescu în preferințele clujenilor.

După numărarea a 99,93% din voturi, Elena Lasconi a fost votată de 30,39% dintre votanții din județul Cluj. Candidatul USR a câștigat alegerile și în municipiul Cluj Napoca, unde a obținut 40,48% din voturi, dar și în comunele Baciu, Florești, Apahida, Chinteni, Ciurila, Feleacu, Jucu și municipiul Turda.

Cum au votat clujenii? Elena Lasconi vs Călin Georgescu 1Cum au votat clujenii? Elena Lasconi vs Călin Georgescu 2

Candidatul independent Călin Georgescu, a fost în preferințele clujenilor în Dej, Câmpia Turzii, Cășeiu, Cuzdrioara, Mica, Jichișu de Jos, Aluniș, Mintiu Gherlii, Fizeșu Gherlii, Iclod, Dăbâca, Bonțida, Mociu, Cămărașu, Cojocna, Aiton, Tritenii de jos, Viișoara, Luna, Călărași, Iara, Băișoara, Gilău, Măguri Răcătău, Beliș, Călățele, Poieni și Negreni.

Prezența la vot a fost de 57,40% în județul Cluj, iar în municipiul Cluj Napoca de 66,19%.

Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au fost publicate pe site-ul prezența.roaep.ro. Pe primul loc se află candidatul independent Călin Georgescu, urmat de Elena Lasconi, Marcel Ciolacu și George Simion.

Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024 turul 1
Călin Georgescu a crescut puternic în sondaje în ultimele săptămâni. Ajunsese și la 10 procente în unele studii, depășindu-l pe un alt independent, mare favorit, Mircea Geoană.

Georgescu a avut o puternică campanie pe TikTok, acolo unde multe din clipurile sale au devenit virale. BEC a decis în urmă cu câteva zile ca acestea să fie șterse, deoarece nu aveau marcajul/codul electoral obligatoriu.

Călin Georgescu s-a născut pe 26 martie 1962 la București și a făcut studiile superioare la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în specialitatea Îmbunătățiri Funciare, după care a obținut un titlu de doctor în Pedologie la aceeași universitate. De asemenea, el a absolvit programului postuniversitar „Securitate și apărare națională – geopolitică și geostrategie”, al Colegiului Național de Apărare „Carol I”.

Cariera profesională și-a început-o în specialitatea absolvită, pentru ca în 1991 să devină consilier al ministrului Mediului Marcian Bleahu, în cabinetul conduse de către Theodor Stolojan. În același minister a ocupat funcția de secretar general în perioada 1997-1998. Între 2000 și 2011 a fost director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă. El a fost coordonatorul echipelor care au elaborat variantele din 1999 și 2008 ale Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă.

În 2004-2005 a fost director în Ministerul Afacerilor Externe, iar în intervalul 2006-2012 a ocupat postul de director executiv la Institutul de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare.

 

Advertisements
error: Content is protected !!