Trendul caselor uriaşe, greu de întreţinut şi costisitoare, pentru care plăteşti la bancă treizeci de ani, este pe ducă, cel puţin pentru generaţia tânără. Trendul caselor mobile sau „tiny houses”, aşa cum îl numesc americanii, devine din ce în ce mai popular şi la noi.
Avantajele sunt multe: poţi, la propriu, să îţi iei casa cu tine prin lume, scoţi mai puţini bani din buzunar pentru utilităţi şi nu îţi baţi capul cu amenajarea ei.
Primele tiny houses au apărut în Statele Unite, inspirate de nevoia de flexibilitate și de dorința de a reduce costurile vieții. Criza financiară din 2008 a accelerat interesul pentru locuințele mici, care practic le oferă oamenilor posibilitatea de a deține o casă fără a fi împovărați de credite uriașe.
„Prinicipalul avantaj este mobilitatea. Poate fi dusă vara la mare, iarna la munte.Suprafetele pornesc de la 20 de mp pana la 38 chiar 40 de mp”, a declarat Dan Hizanu, consultant imobiliar, pentru observatornews.ro.
Cu un design sustenabil, căsuțele nu doar că protejează mediul, dar protejează și bugetul. Costurile de întreținere sunt mult mai mici decât ale locuințelor tradiționale. În acelaşi timp, estetica lor modernă și uşor de personalizat le transformă într-un spațiu intim, cald și primitor.
„Standardul se vrea a fi la un nivel superior ele pot sa vina cu mini m asina de spalat vase sau masina de spalat vase sau cu frgider totul se poate personaliza in fucntie de necesitati. Sunt unele cu 2 dormitoare dormitor separat si dormitor la etaj”, a declarat Dan Hizanu, consultant imobiliar.
Un susținător vocal al stilului de viață minimalist, Elon Musk a popularizat conceptul de locuință mică, trăind o perioadă într-o astfel de locaţie. Casa lui, un model de doar 37 de metri pătrați, a devenit simbolul unei viziunii-aceea de a îmbina tehnologia cu sustenabilitatea. Musk a subliniat faptul că minimalismul oferă libertate.