Varză a la Cluj, preparată de Roxana Blenche. Secretul combinației de ingrediente cu un rezultat reușit

Updated on noiembrie 3, 2024 Varză a la Cluj, preparată de Roxana Blenche. Secretul combinației de ingrediente cu un rezultat reușit 1

Bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit secretul unei rețete tradiționale de varză a la Cluj.

Roxana Blenche este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari, de la noi din țară. Aceasta obișnuiește să împărtășească de fiecare dată nenumărate rețete cu urmăritorii săi, de pe rețelele sociale, astfel încât, de această dată, a dezvăluit pas cu pas modul de preparare pentru varza a la Cluj, dar și ingredientele necesare, pe care cu siguranță le aveți în gospodărie, informează kfetele.ro.

Ingrediente
4 cepe albe
O varză și jumătate
Sare
Untură de porc
Sare iodata de mare

Șuncă afumată
600 g carne tocată de porc
Piper
Boia dulce
Cimbru uscat

Mărar proaspăt
1 litru de bulion
600 g orez
Suc de roșii
Smântână
Câteva felii de roșii

Mod de preparare
“ Haideți să facem o varză a la Cluj, senzațională, cu smântână lângă. (…) Avem nevoie de 4 cepe albe, pe care le tăiem cuburi mici. Între timp, tăiem o varză și jumătate, julien, adăugăm sare și o frământăm foarte bine, să scoatem apa din ea.
Între timp, într-o tigaie și într-o oală, punem câte o lingură de untură de porc, ceapa o divizăm în părți egale, adăugăm sare iodata de mare peste fiecare porție de ceapă.

Între timp, în tigaie adăugăm șuncă afumată, tăiată cuburi și varză, în cealaltă oală. Peste șunca afumată tăiată cuburi, adaugăm și 600 de grame de carne tocată de porc. Condimentăm cu sare, piper, boia dulce și cimbru uscat. Amestecăm toate produsele, după care tocăm mărar proaspăt, adăugăm peste varză, iar peste carne, adăugăm 1 litru de bulion de casă. Lăsăm să fiarbă totul foarte bine.

Am fiert și 600 de grame de orez, separate și am început să fac straturile pentru varza a la Cluj. Punem cărnița, punem orez, punem varză, peste varză mai punem suc de roșii de casă și facem toate aceste straturi.

La stratul final, punem mai mult suc de roșii, dăm la cuptor totul, timp de o oră și jumătate, la 180 de grade Celsius, cu folie de aluminiu deasupra. După ce este gata, punem smântână, felii de roșii și o lăsăm să se gratineze. La final, presărăm mărar proaspăt tocat și acesta este finalul ”, a explicat Roxana Blenche.

@blenche.roxana Varza a la Cluj ❤️ #blenche ♬ sunet original – BLENCHE ROXANA

Advertisements
error: Content is protected !!