Cum a păcălit “ţeparul imobiliar din Cluj” sute de persoane şi a fost lăsat liber. “I-am depus 18.000 de euro”

Updated on octombrie 31, 2024 Cum a păcălit "ţeparul imobiliar din Cluj" sute de persoane şi a fost lăsat liber. "I-am depus 18.000 de euro" 1

După ce a păcălit sute de oameni să cumpere apartamente fictive, “ţeparul imobiliar din Cluj” a primit aproape trei ani de închisoare, dar cu suspendare. O sentinţă blândă, cred păgubiţii.

Fără avocat şi sigur că poate amâna din nou pronunţarea instanţei. Aşa s-a prezentat in fata instantei afaceristul care si a primit renumele de “ţeparul imobiliar din Cluj”. O nouă amânare ar fi însemnat prescrierea faptelor.Judecatorii au dat insa decizia: 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare

“Au fost şi interceptări ale conversaţiilor dintre coinculpaţi şi dânşii chiar discutam de cum să-i înşele pe oameni. Dacă o singură zi se întârzia, atunci inculpatul nu mai putea fi condamnat”, spune Ştefan Bălan, avocatul unui păgubit, potrivit observatornews.ro.

A fost doar unul din dosarele pe care dezvoltatorul imobiliar le are pe rolul instanţelor pentru înşelăciune şi fals în acte. Prejudiciul se ridică la peste 2 milioane de euro.

Individul îşi atrăgea victimele cu preţuri mai mici decât la ceilalţi dezvoltatori imobiliari şi le percepea un avans de cel puţin 10%. În majoritatea cazurilor, apartamentele promise nu erau construite niciodată, dar aici, unde totuşi a început construcţia unui bloc fără nicio autorizaţie, însă a vândut aceleaşi locuinţe de zeci de ori unor persoane diferite.

În blocul ilegal încă trăiesc oameni, după ce anul trecut Primăria a vrut să-l dărâme. Oamenii nu au avut de la început apă sau căldură. Acum au rămas şi fără curent.

Fiind cunoscut în oraş pentru faptele sale, individul a reuşit chiar să-şi schimbe în instanţă numele de familie pentru a-şi putea continua liniştit treaba. Scotea la vânzare online în mod continuu apartamente fictive folosind nume şi numere de telefon diferite, dovadă fiind cele peste 7.000 de cartele SIM găsite de anchetatori la una din percheziţii.

A spus că toate sunt bine aranjate, nu e niciun şantaj, dar eu aflând adevărul de la alţi localnici. M-a invitat la el acolo, la parter, unde avea o cameră foarte frumoasă. Foarte convingător. Mi-a spus să ne întâlnim că trebuie să mergem la un avocat, după trebuie să mergem la bancă. I-am depus suma de 18.000 de euro“, spune o femeie păgubită.

Pentru protejarea oamenilor, juriştii cer schimbarea legii. Propun ca orice cumpărător să fie asistat de avocaţi, iar cheltuielile să fie suportate de stat.

Advertisements
error: Content is protected !!