Studenta a ieșit după o noapte de arest și a fost plasată sub control judiciar. Este cercetată pentru furt, infracțiune pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală.
Studenta, pentru Stirile Pro Tv: „A fost oribil. Condițiile sunt groaznice, mâncarea nu e comestibilă. Se băteau persoane în camere, iar paznicii erau la cafele și nu făceau nimic. Frig. A fost o experiență groaznică și nu înțeleg de ce a trebuit să trec prin asta, pentru că nu am greșit cu absolut nimic.”
Procurorul: „Reținerea pentru 24 de ore a fost proporțională cu gravitatea acuzației. Anchetatorii îi reproșează că a luat un bun valoros al statului și l-a pus în mașina personală.”
Imprimanta respectivă costa 2.700 de lei. Tânăra a negat că o are și a refuzat orice formă de colaborare cu organele de urmărire penală. Polițiștii susțin că au probe video când fata ia imprimanta de jos și o pune în mașină. Tânăra afirmă că a așteptat 10 minute ca polițiștii să se întoarcă după aparat, apoi l-a aruncat.
Studenta: „A căzut în mijlocul străzii, au trecut vreo două mașini peste ea, am ridicat-o din mijlocul străzii și am aruncat-o la gunoi.”
Mihai Ravescu, avocatul fetei: „Nu înțeleg cum se susține această faptă de furt. După solicitarea de probatoriu, vom cere încă o dată schimbarea încadrării.”
Avocatul consideră că, în cel mai rău caz, tânăra ar putea fi acuzată de însușirea fără drept a unui bun găsit, iar conform legii, are la dispoziție 10 zile pentru a-l returna.
Părinții fetei cred că totul este un abuz și reclamă că și ei au fost hărțuiți de polițiștii implicați.
Mama și tatăl fetei: „La serviciu m-au sunat de nu știu câte ori, încât și șeful meu mi-a spus că nu e în regulă ce fac. Au sunat la facultate, pe rector, pe toată lumea. Nu e corect. Ne-au târât într-o mizerie de nici nu mi-aș fi imaginat vreodată.”
Contactați de Știrile PROTV, reprezentanții poliției nu au dorit să comenteze acuzațiile părinților.
Povestea a stârnit un val de indignare pe rețelele de socializare, unde mii de oameni au comentat că reținerea fetei a fost un exces de zel.
În următoarele 60 de zile, tânăra nu are voie să părăsească țara, să ia legătura cu martorii din dosar și trebuie să se prezinte săptămânal la o secție de poliție pentru a semna un control judiciar.
Corupție la Vama Petea: Mai mulți polițiști primeau mită ca să ajute șoferii să scape de controalele ANAF
Mai mulți polițiști de frontieră de la Vama Petea sunt acuzați de luare de mită de la șoferi, pentru a-i ajuta să evite controalele de la ANAF.
„Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul autorităţilor omologe din Ungaria, au efectuat în cursul zilei de astăzi, 18 octombrie 2024, percheziţii domiciliare la şapte locaţii situate în judeţul Satu Mare, dintre care două sunt sedii sau puncte de lucru ale unor persoane juridice. Aceste acţiuni au loc în cadrul unui dosar penal care vizează infracţiuni de luare de mită şi dare de mită”, a transmis, vineri seară, DGA, conform Adevarul.