Doi pensionari români au fost prinși pe aeroport cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro

Updated on octombrie 1, 2024 Doi pensionari români au fost prinși pe aeroport cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro 1

Doi pensionari români au fost prinși pe aeroportul din München cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro, inclusiv un ceas Patek Philippe de 150.000 de euro și un colier Cartier de 488.000 de euro.

Acum, cei doi pensionari vor plăti scump. Reglementările vamale germane permit importul de suveniruri fără taxe doar până la 430 de euro, iar acum cuplul se confruntă cu taxe de import de aproximativ 130.000 de euro și o anchetă penală fiscală, informează adevarul.ro.

Românii, în vârstă de 61 și 62 de ani, tocmai sosiseră din Elveția, când au încercat să nu atragă atenția vameșilor de pe aeroportul din capitala Bavariei. În timpul controlului, vameșii au găsit bijuterii în valoare de peste 600.000 de franci.

Ceasul de pe încheietura bărbatului, un Patek Philippe în valoare de 150.000 de euro, a fost cel care le-a atras atenția ofițerilor.

O percheziție a bagajelor a scos la iveală un colier evaluat la aproape jumătate de milion de euro (aproximativ 471.000 de franci elvețieni). Este vorba de un colier Cartier, confecționat din aur alb și decorat cu 614 diamante, onixuri și smaralde, potrivit presei locale.

Cuplul de contrabandiști români se confruntă acum cu o situație costisitoare, după ce autoritățile le-au confiscat bijuteriile. Pentru a le recupera, trebuie să plătească taxe de import de 130.000 de euro (123.000 de franci), din care se scade indemnizația permisă de 430 de euro (405 franci) pe persoană. De asemenea, a fost deschis un dosar penal fiscal, iar amenda va fi calculată în funcție de venituri, putând ajunge la o sumă semnificativă cu șase cifre. În cel mai rău caz, cuplul ar putea risca o condamnare la închisoare.

Cuplul a pierdut pentru moment ambele bijuterii: „Bunurile au fost confiscate”, a declarat Thomas Meister de la biroul vamal din München.

Conform reglementărilor vamale germane, importul de bijuterii este scutit de taxe doar până la o valoare de 430 de euro per persoană. Din acest motiv, atât ceasul, cât și colierul vor rămâne sub sechestru până la finalizarea cazului.

error: Content is protected !!